Orientační nabídka


 

Hejtman navštívil rekonstruovaný zámek v Korozlukách u Mostu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman navštívil rekonstruovaný zámek v Korozlukách u Mostu
Hejtman Ústeckého kraje si prohlédl zámek v Korozlukách u Mostu. Objekt zámku získal v restituci začátkem 90. let soukromý majitel Miroslav Perout. Ten se rozhodl zachránit zámek, na který již byl vypsaný demoliční výměr. Hejtman se seznámil s postupem prací, které musel majitel absolvovat.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23.6.2006

 

Hejtman navštívil rekonstruovaný zámek v Korozlukách u Mostu

 

Hejtman Ústeckého kraje si prohlédl zámek v Korozlukách u Mostu. Objekt zámku získal v restituci začátkem 90. let soukromý majitel Miroslav Perout. Ten se rozhodl zachránit zámek, na který již byl vypsaný demoliční výměr. Hejtman se seznámil s postupem prací, které musel majitel absolvovat.

     „Mnozí obyvatelé Mostu určitě netuší, že se v jejich okolí skrývá krásný zámek. Jeho majitel odvedl neuvěřitelný kus práce, když si jeho záchranu doslova vydupal ze země,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

     Ústecký kraj přispěl na rekonstrukci v roce 2004, kdy majitel získal dotaci na opravu interiérů ve výši 1 721 000 korun. Rekonstrukce stavby se blíží ke svému konci, poté chce majitel zámek otevřít pro veřejnost. Nabídne v něm např. expozici o zaniklých obcích Mostecka.

     Další krajská dotace z programu Záchrana a obnova památek je určený na rekonstrukci zámeckého parku. Ústecký kraj poskytl dotaci 630.000 korun, což je vítaná injekce pro zahájení prací.

     Cesta hejtmana po Ústeckém kraji ze zámku v Korozlukách pokračovala do Kostomlat pod Milešovkou na setkání knihovníků venkovských knihoven. Zdejší knihovna získala od Ministerstva kultury ocenění Knihovna roku 2004 a zařadila se tak mezi nejlepší v celé republice. Hejtman předal dárek Haně a Miroslavovi Bláhovým, kteří vedou knihovnu v Kostomlatech pod Milešovkou víc jak 40 let. Ta se stala centrem obce, pořádají se zde nejrůznější akce pro dospělé i pro děti, například Noc s Andersenem, během které děti přespávají v knihovně. Nejen čtenářům nabízejí manželé Bláhovi v prostorách knihovny možnost využití internetu. „Bez obrovského nadšení manželů Bláhových by Kostomlaty žádnou knihovnu neměly, obdivuji jejich elán a chuť neustále rozšiřovat služby a starat se o své čtenáře co nejlépe,“ konstatoval hejtman.  

     Závěrem hejtman navštívil ve Velemíně slavnostní shromáždění k oslavě 100 let meteorologické observatoře na Milešovce. „Jsem patriotem Ústeckého kraje, České středohoří znám velmi dobře a  mám za sebou hodně výstupů na Milešovku. Proto věřím, že nejen Milešovka, ale celý kraj, se stanou vyhledávaným cílem turistů z Česka i ze zahraničí. Podpora cestovního ruchu je jednou ze čtyři priorit Ústeckého kraje,“ uvedl na shromáždění hejtman Jiří Šulc.

 

připravila: Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz      

 

 

 

Druhou zastávkou Jiřího Šulce byla knihovna v Kostomlatech pod Milešovkou, kde se konalo setkání knihovníků vesnických knihoven.
Druhou zastávkou Jiřího Šulce byla knihovna v Kostomlatech pod Milešovkou, kde se konalo setkání knihovníků vesnických knihoven.

Hejtman navštívil rekonstruovaný zámek v Korozlukách u Mostu

Majitelem Miroslav Perout provedl hejtmana Jiřího Šulce po zámku v Korozlukách
Majitelem Miroslav Perout provedl hejtmana Jiřího Šulce po zámku v Korozlukách

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.6.2006 / 26.6.2006 | Zveřejnit od-do: 26.6.2006-26.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém