Orientační nabídka


 

Hejtman navštívil spolek Teplické kočky na vlakovém nádraží Úpořiny

kocky
Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček ve středu dopoledne zavítal na vlakové nádraží Úpořiny, kde sídlí spolek Teplické kočky, z. s., který se stará o opuštěné, nemocné, nebo týrané kočky z Teplicka a Bílinska.
Tisková zpráva ze dne 27. února 2020
 

 
 

Cílem návštěvy bylo seznámit se podrobně s činností spolku, který se specializuje na pomoc opuštěným a různě postiženým kočičím domácím mazlíčkům. Po krátké besedě s jednatelkou spolku Hanou Müllerovou a členkou Kristou Sýkorovou si hejtman prohlédl prostory, ve kterých spolek působí a vykonává svou činnost. Zajímal se také o to, jakým způsobem by kraj mohl pomoci podpořit činnost spolku.

„Oceňuji, že spolek založený na dobrovolné bázi se těší kladnému zájmu ze strany veřejnosti a dostává se mu finanční podpory formou sponzorských darů. Znamená to, že i v našem kraji žijí lidé, kterým pojem solidarita s opuštěným, nemocným, nebo jinak postiženým zvířetem není lhostejná,“ uvedl hejtman při prohlídce nádražní budovy, ve které spolek nachází azyl.

Spolek Teplické kočky, z. s. nedávno oslavil své druhé narozeniny. Kromě poskytované péče svým zvířecím klientům nabízí útulný domov pro důstojný život, který by jinak museli prožít na ulici. Zároveň umožňuje lidem v případě zájmu odebrat si domácího mazlíčka po řádném ošetření do domácí péče. Celkem za dva roky činnosti prošlo branami spolku již 723 kocourů a koček.

Bližší informace o činnosti spolku a možnostech jeho podpory naleznete na webových stránkách www.teplickekocky.cz a na oficiálním facebookovém profilu https://www.facebook.com/Teplickekocky.

kocky
Jednatelka spolku Hana Müllerová (uprostřed) a členka spolku Krista Sýkorová (vlevo) přivítaly hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka s optimismem, že se spolku bude i nadále úspěšně dařit

 

kocky
Kočky nejsou umístěny v žádných klecích, mají pro sebe celou místnost

 

kocky
A spoustu prolézaček a pelíšků...

 

kocky
Nejlépe by jim ale samozřejmě bylo v novém domově s hřejivou lidskou náručí...

 

kocky
Některé kočky si členky spolku berou i do domácí péče

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 27.2.2020 / 27.2.2020
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém