Orientační nabídka


 

Hejtman ocenil nejlepší obrázky na téma "Moje prázdninové cestování"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman ocenil nejlepší obrázky na téma
V hrobském Divadle V Pytli se 1.března konalo vyhlášení výsledků dětské výtvarné soutěže, nazvané Moje prázdninové cestování, nad níž převzal záštitu hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  1. 3. 2006

 

Hejtman ocenil nejlepší obrázky na téma „Moje prázdninové cestování“

 

V hrobském Divadle V Pytli se dnes (1.3.) konalo vyhlášení výsledků dětské výtvarné soutěže, nazvané Moje prázdninové cestování, nad níž převzal záštitu hejtman Jiří Šulc. Ten také do místa děje osobně přijel, aby 50 nejlepším autorům, jejichž práce byly vybrány z více jak 800 zaslaných obrázků, pogratuloval a předal jim drobné upomínkové předměty.  

„Soutěž byla uspořádána s cílem upozornit na nebezpečí nákazy žloutenkou typu A, jejíž výskyt právě v Ústeckém kraji narůstá. Jedinou účinnou ochranou před tímto závažným onemocněním je včasné očkování. Jsem rád, že už v průběhu soutěže se nechalo proočkovat 1113 dětí, což je dokonce početně nejvíc v rámci republiky,“ řekl hejtman a připomněl, že i z hezky prožitých prázdnin se děti mohou přivést jako nepříjemný suvenýr právě například žloutenku.

Jiří Šulc také připomněl skutečnost, že firma Glaxo SmithKline, která se podílela na zabezpečení celé soutěže, nabídla 30 tisíc balení kombinované vakcíny proti žloutence A a B, kterými budou zdarma naočkovány děti ve věku od 5 do 12 let, které žijí v dětských domovech Ústeckého kraje. „Výtvarná soutěž přesvědčila nejen odbornou porotu o tom, že jste nad tématem hrozící žloutenky vážně přemýšleli. Ostatně i počet došlých obrázků byl úctyhodný. Prohlédl jsem si některé práce a opravdu se mi moc líbí.  Rád bych vám k ocenění poblahopřál. Zároveň vám přeji, aby se vám taková onemocnění v životě opravdu vyhýbala,“ řekl hejtman. Spolu s dětskou lékařkou MUDr. Janou Kulhánkovou, krajským hygienikem Josefem Trmalem a zpěvákem Martinem Maxou předali vítězným autorům tří věkových kategorií diplomy a drobná ocenění.

 

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

Hejtman ocenil nejlepší obrázky na téma

Hejtman ocenil nejlepší obrázky na téma

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.3.2006 / 1.3.2006 | Zveřejnit od-do: 1.3.2006-1.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém