Orientační nabídka


 

Hejtman ocenil práci Městské policie v Mostě

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman ocenil práci Městské policie v Mostě
Hejtman Jiří Šulc se zúčastnil slavnostní akce, uspořádané k 15. výročí založení Městské policie v Mostě. Hejtman připomněl, že v době, kdy byl starostou a později primátorem města Mostu, byl zároveň velitelem městských policistů.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 22.5.2006

 

Hejtman ocenil práci Městské policie v Mostě

 

Hejtman Jiří Šulc se zúčastnil slavnostní akce, uspořádané k 15. výročí založení Městské policie v Mostě. Hejtman připomněl, že v době, kdy byl starostou a později primátorem města Mostu, byl zároveň velitelem městských policistů.

      „Jsem rád, že jsem byl osobně svědkem prvních kroků existence Městské policie v Mostě, kdy si tato nová složka, vybavená pravomocemi a oprávněním k prosazování zákonnosti hledala své místo na slunci. Dnes je z ní svébytná prodloužená ruka vedení města, pomocník, bez něhož si v Mostě neumíme každodenní život ani představit,“ uvedl hejtman..

     Dnes má sbor téměř 80 členů. Mostečtí strážníci byli při slavnostní akci odměňováni za věrnost, čtyři členové sboru včetně ředitele Městské policie zde pracují od dob jejího vzniku, tedy 15 let. Hejtman dále ocenil dlouholetou náročnou práci, která pokrývá řadu činnosti. K těm základním patří zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku, ochraňování zdraví a majetku obyvatel města, vytváření bezpečného a klidného prostředí pro každého z nás, dohlížet na dodržování obecně závazných pravidel, k častým úkolům patří i pravidelná spolupráce se školami, předškolními zařízeními, prezentační akce, které širokou veřejnost seznamují s prací strážníků a jejich nezastupitelnou úlohou.   

     Hejtman vyzdvihnul i mimořádnou práci městských strážníků v Mostě, kteří dokázali zachránit lidský život kvalifikovanou první pomocí.

     „Patnáct let práce městských strážníků je v ulicích Mostu znát každý den a všem členům sboru přeji další úspěchy a co nejklidnější službu,“ dodal hejtman. Ten také v závěru slavnostní dopolední akce obdržet pamětní plaketu, určenou veliteli Městské policie v Mostě.

 

připravila :Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

    

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc převzal plaketu jako bývalý velitel Městské policie Most
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc převzal plaketu jako bývalý velitel Městské policie Most

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 22.5.2006 / 22.5.2006 | Zveřejnit od-do: 22.5.2006-22.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém