Orientační nabídka


 

Hejtman „osedlal“ ve Šluknově železného koně

foto
V pondělí 30. ledna přivítala Lesnická a odborná škola Šluknov hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Při této příležitosti si garanti jednotlivých oborů školy připravili krátké prezentace, které vystihovaly podstatu studijních a učebních oborů.
Tisková zpráva ze dne 31.ledna 2017
 

 
 

„Jsem moc rád, že jsem mohl pana hejtmana v naší škole přivítat, u nás má vždy dveře otevřené,“ prozradil ředitel školy Rudolf Sochor a hned s úsměvem dodává, že škola je vlastně jeho, jako nejvyššího představitele kraje. „Šluknovská škola je pro nás něčím, co nemá každý kraj, proto jsme velmi rádi, že školu zřizujeme. Také musím ocenit kvalitu absolventů, kteří školu opouštějí, kvalitní výuku a vedení a rozhodně musím říci, že ve Šluknovském výběžku má tato škola své důležité opodstatnění,“ řekl v průběhu návštěvy hejtman Ústeckého kraje. 

Oldřich Bubeníček si vyzkoušel i několik specialit, jako například řezání motorovou pilou nebo zkušební jízdu se železným koněm, který slouží k přibližování dřeva. „Myslím si, že je moc dobře, že naše škola má pro výuku k dispozici moderní techniku, například v podobě železného koně, kterého jsem si mohl sám vyzkoušet,“ komentoval ukázku hejtman Oldřich Bubeníček. „Jestliže se žáci setkají se současnou nejnovější technikou, mnohem lépe se pak uplatňují na trhu práce,“ dodal hejtman, který strávil čas se studenty jak v průběhu prezentací, tak v závěrečné diskuzi. „Debata s panem hejtmanem pro mne byla moc příjemná a také přínosná, když jsem se dozvěděl o principech krajského financování školství,“ popsal nám své pocity student lesnictví Jan Grünwald.

Poté se přesunul na setkání s ředitelem školy a s paní starostkou Šluknova Evou Džumanovou. „S panem hejtmanem jsme řešili možnost dokončení komunikace ze Starých Křečan do Šluknova. Informovala jsem se o situaci kolem nemocnice v Rumburku,“ komentovala jednání Eva Džumanová.

„Jsem rád, že k nám pan hejtman opět zavítal a vážím si ho nejen proto, že pochopil, že Šluknovský výběžek je součástí Ústeckého kraje a jeho návštěvy této oblasti nejsou výjimečné,“ uzavřel Rudolf Sochor.

 

Zdroj: David Hlinka, text/foto

Střední lesnická škola a Střední odborná škola, T. G. Masaryka 580, 407 77 Šluknov

foto
Návštěva hejtmana ve Šluknově.

foto

foto

foto

 
                                                                 Hejtman Oldřich Bubeníček a ředitel školy Rudolf Sochor.


 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 31.1.2017 / 31.1.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém