Orientační nabídka


 

Hejtman popřál pevné zdraví veteránům

foto
V Chotiněvsi na Litoměřicku se včera sešel hejtman Oldřich Bubeníček se sedmi válečnými veterány, kteří byli součástí posil 1. československého armádního sboru z řad nováčků z Volyně. Za účasti starosty obce Vlastimila Boreckého si zavzpomínali na válečné události a připomenuli letošní 70. výročí od konce druhé světové války.
Tisková zpráva ze dne 20.1.2015
 

 
 

Čtyři z válečných veteránů, kteří se setkání zúčastnili, žijí v Chotiněvsi.  Nejvíc bývalých vojáků se usadilo právě v oblasti Lounska a Litoměřicka a pomohli tak obsadit příhraničí. Tito veteráni, kteří na konci války byli ještě mladíci, jsou dnes vesměs devadesátníci.

Spolu s hejtmanem Ústeckého kraje pohovořili o připravovaných oslavách konce války, na které hejtman veterány srdečně pozval. „Nesmírně si vážím toho, co jste v životě udělali. Přeji vám do dalších let hodně zdraví. Uvědomuji si, jak čas utíká, a jsem proto nesmírně rád, že se můžeme sejít u příležitosti 70 let od konce druhé světové války.“ Účastníci také upozornili na důležitost míru a svobody.

Toto poděkování válečným veteránům není první akcí Ústeckého kraje. Již před Vánoci pracovníci krajského úřadu objížděli z pověření hejtmana veterány v Ústeckém kraji a spolu s blahopřáním ke Dni veteránů, který se  každoročně celosvětově slaví 11. listopadu, jim popřáli i hezké svátky. Veteráni také obdrželi balíčky obsahující regionální potraviny z celého kraje, které pro ně připravila Okresní agrární komora Most. Těchto čestných vojenských vysloužilců kraj čítá přesně 68.

Chotiněves
Hejtman Oldřich Bubeníček, starosta obce Vlastimil Borecký, ředitel Krajského vojenského ředitelství Rostislav Domorák. Dále na fotografii veteráni: Karel Šerák, Radomír Vlk, Rostislav Vlk, Jan Opočenský, Vladimír Albrecht, Bedřich Opočenský a Václav Kuchyňka.


Chotiněves
Hejtman Oldřich Bubeníček (vpravo) spolu s panem Bedřichem Opočenským.



 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 20.1.2015 / 20.1.2015 | Účinnost od-do: 20.1.2015-20.2.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém