Orientační nabídka


 

Hejtman poprvé jednal s arménským velvyslancem

Do Ústeckého kraje zavítal arménský velvyslanec J. E. pan Ashot Hovakimian. V doprovodu své manželky Anahit Hovakimian a tajemnice Zoyi Tovmasyan také zavítal na krajský úřad, kde se sešel s hejtmanem Janem Schillerem. Společně jednali o možnostech navázání spolupráce Ústeckého kraje s Arménskou republikou i kritické situaci v Náhorním Karabachu.
Tisková zpráva ze dne 10. srpna 2023
01
 

 
 
Poprvé ve své funkci přivítal hejtman Jan Schiller na krajském úřadě Ashota Hovakimiana, velvyslance Arménské republiky. Během schůzky byl arménskému velvyslanci a jeho doprovodu krátce představen Ústecký kraj, činnost Výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje či festival Barevný region. Zásadním bodem jednání bylo vytipování oblastí, ve kterých by mohla Arménská republika s Ústeckým krajem navázat spolupráci. Mezi nimi dominuje oblast kultury a cestovního ruchu.

Velvyslanec Ashot Hovakimian během přátelského posezení také představil svou zemi i kulturu a informoval hejtmana Schillera o komplikovaných vztazích Arménie a Ázerbájdžánu a kritické situaci v Náhorním Karabachu. „Stále nemohu přijmout, že se v dnešní moderní době ve světě objevují konflikty, během kterých přichází o život tolik nevinných lidí. Je důležité, aby se o nich více mluvilo,“ vyjádřil se ke konfliktu hejtman Jan Schiller.

V závěru jednání pozval hejtman velvyslance Arménie na mezinárodní klavírní soutěž Virtuosi per musica di pianoforte, kterou organizuje Základní umělecká škola Evy Randové v Ústí nad Labem, i na festival Barevný region. 

1
Hejtman Schiller (vpravo uprostřed) jednal s arménským velvyslancem (vlevo)

 

2
Nechyběl ani tradiční podpis do pamětní knihy 

 

3
 

4
Na závěr došlo k výměně symbolických dárků

 

5
 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 10.8.2023 / 10.8.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém