Orientační nabídka


 

Hejtman poprvé jednal s maďarským velvyslancem

Maďarský velvyslanec J.E. András Baranyi navštívil Ústecký kraj. Jeho první kroky vedly na krajský úřad, kde jej přivítali hejtman Jan Schiller, radní Jindra Zalabáková a předsedkyně výboru pro národnostní menšiny Karolína Žákovská. Společně jednali o možnostech navázání spolupráce Ústeckého kraje s Maďarskem i o aktuálních otázkách ve světě i České republice.
Tisková zpráva ze dne 4. prosince 2023
01
 

 
 
Poprvé ve své funkci přivítal hejtman Jan Schiller na krajském úřadě Andráse Baranyiho, velvyslance Maďarska. Během schůzky mu byl krátce představen Ústecký kraj, činnost Výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje či aktivitách maďarské národnostní menšiny v regionu. Zásadním bodem jednání bylo vytipování oblastí, ve kterých by mohlo Maďarsko s Ústeckým krajem navázat spolupráci. Mezi nimi dominuje oblast školství, cestovního ruchu a kultury.

Během přátelské návštěvy se velvyslanec Maďarska zmínil o své účasti na posledním ročníku mezinárodní klavírní soutěže Virtuosi per musica di pianoforte, kterou organizuje Základní umělecká škola Evy Randové v Ústí nad Labem. Ocenil nejen mladé virtuózy, ale i organizátory soutěže. Rád by se také zúčastnil Barevného regionu, festivalu národnostních menšin. 

V závěru jednání připojil velvyslanec András Baranyi svůj podpis do pamětní knihy Ústeckého kraje. V České republice působí v rámci své diplomatické mise od roku 2022 a v Ústeckém kraji již stihl navštívit například Říp, hrad Střekov či kostel Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem. Kromě dalších turisticky zajímavých míst plánuje navštívit také například Inovační centrum Ústeckého kraje.

1
Do Ústeckého kraje zavítal maďarský velvyslanec András Baranyi

 

2
Delegaci v kraji přivítali (zprava) radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková, hejtman Jan Schiller a předsedkyně výboru pro národnostní menšiny Karolína Žákovská

 

3
V závěru jednání připojil velvyslanec András Baranyi svůj podpis do pamětní knihy Ústeckého kraje

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 4.12.2023 / 4.12.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém