Orientační nabídka


 

Hejtman pozval Evropu na číši vína

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman pozval Evropu na číši vína
V rámci své prezentace na probíhajících OPEN DAYS v belgickém Bruselu představil Ústecký kraj svou dosavadní spolupráci s provincií Jižní Holandsko. Hejtman Jiří Šulc pozval při této příležitosti na číši vína kromě představitelů holandského partnerského regionu také zástupce Evropské komise a Výborů regionů, poslance europarlamentu za ČR a zástupce krajů.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 12. 10. 2005

 

Hejtman pozval Evropu na číši vína

 

V  rámci své prezentace na OPEN DAYS v Bruselu představil dnes Ústecký kraj svou dosavadní spolupráci s provincií Jižní Holandsko. Hejtman Jiří Šulc pozval při této příležitosti na číši vína kromě představitelů holandského partnerského regionu také zástupce Evropské komise a Výborů regionů, poslance europarlamentu za ČR a zástupce krajů. V přípitku navázal na loňské poděkování Evropské unii za finanční pomoc při odstraňování následků povodní, které kraj zasáhly v srpnu 2002.

Hlavním tématem prezentace Ústeckého kraje v rámci OPEN DAYS je protipovodňová ochrana. „Loni jsme při této příležitosti děkovali všem, kteří nám pomohli vyrovnat se s následky ničivé povodně. Dnes už představujeme opatření, která by v budoucnu měla podobným katastrofám zabránit nebo alespoň zmírnit jejich následky. Prezentaci jsme připravili společně s našimi partnery z Provincie Jižní Holandsko, od nichž čerpáme při přípravě protipovodňových projektů inspiraci. U nás jsou tato opatření převážně ve stádiu příprav, ovšem Holanďané mají s ochranou území před záplavami bohaté zkušenosti a například jejich systém výstrah je pro nás velmi zajímavý,“ řekl hejtman v úvodním proslovu.

Prezentaci instalovanou v prostorách sídla stálého zastoupení ČR v Bruselu, sestavenou z velkoplošných fotografií a doprovodných textů v češtině, francouzštině, holandštině a angličtině si prohlédlo několik desítek hostů. Pozvání hejtmana Ústeckého kraje přijali například poslanci Evropského parlamentu Richard Falbr, Josef Zieleniec, Zuzana Roithová a Milan Cabrnoch. 

Hejtman Jiří Šulc tohoto setkání využil také k představení své myšlenky na vznik evropského památníku holocaustu v Terezíně. „Terezín byl povodněmi postižen velmi silně a toto město v současné době hledá možnosti svého dalšího rozvoje. To spolu s faktem, že v České republice v současné době opravdu důstojný památník holocaustu není, nabízí možnost vytvořit projekt jenž by dal vzniknout místu, upomínajícímu na tuto smutnou kapitolu evropských dějin. Zatím je projekt ve stádiu záměru a bude pochopitelně velmi nákladný, proto by bylo potřeba, aby ho Evropská unie podpořila,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

Bruselské OPEN DAYS probíhají na několika místech současně a tvoří je celkem 66 seminářů, workshopů a informačních prezentací; dohromady se jich účastní více než sto různých subjektů. Pořadateli jednotlivých akcí jsou jak účastníci OPEN DAYS, jednotlivé regiony a jejich zastoupení, tak i Evropská komise.

 

připravili: František Janačík a Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788/742

janacik.f@kr-ustecky.cz, krump.v@kr-ustecky.cz

 

Společná prezentace Ústeckého kraje a provincie Jižní Holandsko
Společná prezentace Ústeckého kraje a provincie Jižní Holandsko

Delegace Ústeckého kraje vedená hejtmanem Jiřím Šulcem a ředitelkou krajského úřadu Lydií Šťastnou
Delegace Ústeckého kraje vedená hejtmanem Jiřím Šulcem a ředitelkou krajského úřadu Lydií Šťastnou

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.10.2005 / 12.10.2005 | Zveřejnit od-do: 12.10.2005-12.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém