Orientační nabídka


 

Hejtman přivítal před svátky zástupce strategických partnerů kraje

S obdobím vánočních svátků a koncem roku se již tradičně pojí bilancování, zhodnocení a poohlédnutí za uplynulým rokem. V podobném duchu probíhaly tento týden také schůzky na hejtmanství Ústeckého kraje, kde hejtman Jan Schiller přivítal zástupce některých důležitých strategických partnerů kraje.
Tisková zpráva ze dne 17. prosince 2021
rut
 

 
 
V uplynulém týdnu přivítal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller na krajském úřadě zástupce strategických partnerů Ústeckého kraje, mezi kterými jsou Povodí Ohře, s. p., Vršanská uhelná, a. s., Severočeské doly, a. s., a United Energy, a. s.

Prvním realizovaným předvánočním setkáním byla schůzka s generálním ředitelem Povodí Ohře Zbyňkem Folkem. Státní podnik Povodí Ohře spravuje vodní toky, umělé kanály, přivaděče, velké vodní nádrže, ostatní vodní nádrže, jezy a malé vodní elektrárny na území o celkové rozloze téměř 10 000 km2 v hydrologickém povodí Ohře.

Druhým uskutečněným setkáním byla schůzka s generálním ředitelem těžebních firem skupiny Vršanská uhelná, a. s., Petrem Lencem. Vršanská uhelná, a. s., zajišťuje těžbu hnědého uhlí v lokalitě Vršany v centrální části Severočeské hnědouhelné pánve. Disponuje uhelnými zásobami s nejdelší životností v České republice v rámci stávajících územních limitů. V roce 2013 uzavřela smlouvu o dodávkách uhlí do elektrárny Počerady s energetickou společností ČEZ, čímž si zajistila odbyt uhlí až do vyčerpání zásob, tedy na zhruba čtyřicet let.

Třetím předvánočním setkáním byla schůzka se zástupci Severočeských dolů, a. s. – předsedou představenstva Ivem Pěgřímkem a ředitelem komunikace a vnějších vztahů Rudolfem Kozákem. Severočeské doly, a. s., zajišťují těžbu, úprava a odbyt hnědého uhlí a doprovodných surovin. Svou těžební činnost provozují v Severočeské hnědouhelné pánvi na dvou odloučených lokalitách Tušimice a Bílina. Doly Bílina jsou producentem nízko sirnatého tříděného a energetického uhlí. Doly Nástup Tušimice produkují především energetické uhlí.

Posledním předvánočním setkáním v tomto týdnu byla schůzka se zástupci United Energy, a. s. – generálním ředitelem Milanem Boháčkem a technickým ředitelem Petrem MarešemUnited Energy, a. s., patří mezi nejvýznamnější nezávislé producenty tepla a elektrické energie na severu Čech. Hlavní činností společnosti  je výroba, dodávka a prodej elektrické energie, tepla a stavebních certifikovaných výrobků. Zdrojem tepelné energie je teplárna v Komořanech u Mostu s kombinovanou výrobou tepla a elektřiny. 

erte
Hejtman Jan Schiller a generální ředitel Povodí Ohře Zbyněk Folk

fsf
Generální ředitel těžebních firem skupiny Vršanská uhelná, a. s., Petr Lenc a hejtman Jan Schiller

ff
zleva: ředitel komunikace a vnějších vztahů Severočeských dolů, a. s., Rudolf Kozák, hejtman Jan Schiller a předseda představenstva Severočeských dolů, a. s., Ivo Pěgřímek

byb
zleva: technický ředitel United Energy, a. s., Petr Mareš, generální ředitel United Energy, a. s., Milan Boháček a hejtman Jan Schiller

 
 

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 17.12.2021 / 17.12.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém