Orientační nabídka


 

Hejtman projednal s radou GIBS oblasti spolupráce s veřejnou správou

gg
Ve čtvrtek 19. dubna přijal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček radu Petra Voleše, který je vedoucím pracoviště oddělení prověřování a dokumentace Generální inspekce bezpečnostních sborů v Ústí nad Labem. Předmětem jednání bylo vzájemné informování o možnostech spolupráce.
 

 
 

„Vítám, že jsme dnes mohli diskutovat možnosti oboustranné užitečné spolupráce,“ komentoval jednání hejtman Oldřich Bubeníček.

„Vzhledem k tomu že i zákon č. 341/2011 Sb. ukládá GIBS mimo jiné i spolupracovat s dalšími orgány veřejné správy, jsem rád, že jsme mohli dnešní schůzkou navázat budoucí dobrou spolupráci a nabídnout pomoc v případech, kdy se na Vaše zaměstnance obracejí občané s poznatky a dotazy k činnosti bezpečnostních sborů v případech, kdy by mohla být ze zákona GIBS příslušná k vyřízení takových podání,“ řekl Petr Voleš při setkání s hejtmanem.

Inspekce má působnost vůči bezpečnostním sborům, na jejichž činnost se zaměřuje. Těmito sbory jsou Policie České republiky, Vězeňská služba České republiky, Celní správa České republiky.

GIBS má působnost po celém území České republiky. Sídlí v Praze, kde je také vedení sboru, specializovaná oddělení a další organizační jednotky, zejména podpůrného charakteru.

Pro efektivní zajištění činnosti jsou v každém kraji zřízena pracoviště oddělení prověřování a dokumentace, jejichž pracovníci řeší problematiku inspekce v daném regionu.

Inspekce může od bezpečnostních sborů a jiných státních orgánů požadovat součinnost, pokud je to nezbytné pro plnění konkrétního úkolu inspekce a není-li schopna jeho splnění zajistit jinak.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 20.4.2018 / 20.4.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém