Orientační nabídka


 

Hejtman Schiller představil Ústecký kraj v Drážďanech

Představit Ústecký kraj, pohovořit o spolupráci na úrovní hospodářských komor, ale také při řešení krizových situací, to byla témata při návštěvě hejtmana Jana Schillera v Drážďanech v Řemeslnické komoře a na Českém salónu.
Tisková zpráva z 16. listopadu 2022
01
 

 
 

Hejtman Schiller v doprovodu generální konzulky Markéty Meissnerové navštívil Řemeslnickou komoru v Drážďanech, která se zabývá mj. dalším vzděláváním - pořádání odborných kurzů, mistrovských kurzů apod. Zde se setkal se zástupkyní generálního ředitele komory Manuelou Salewski, se kterou probrali systém výuky řemeslných oborů v České republice a Německu a spolupráci mezi řemeslnickou komorou a našimi okresními hospodářskými komorami.

Po večeři s Davidem Michelem, vedoucím odboru zahraničních věcí Saské státní kanceláře, navštívil hejtman Český salón. Jedná se o kurz v rámci celoživotního vzdělávání, kteří navštěvují studenti Vysoké školy lidové (Volkshochschule). Přichází ale i lidé zvenčí, kteří mají zájem na daném diskuzním tématu nebo dané referentské osobě.

Jedním z účastníků setkání s hejtman Ústeckého kraje byl i drážďanský primátor Dirk Hilbert. Hejtman Schiller účastníkům přiblížil kompetence krajů a jejich organizaci, zaměřil se na Ústecký kraj a nevynechal ani naši mezinárodní spolupráci. V následné diskusi se otevřela témata jako přeshraniční spolupráce, spolupráce euroregionů, vyhlášení CHKO Krušné hory a spolupráce při zvládání krizových situací.

1
 

V Řemeslnické komoře

2
Setkání s Manuelou Salewski, vpravo generální konzulka Markéta Meissnerová

3
Z Českého salónu

 


 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 16.11.2022 / 16.11.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém