Orientační nabídka


 

Hejtman Schiller vedl poprvé jako předseda Regionální stálou konferenci Ústeckého kraje

RSK ÚK
Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se uskutečnilo 28. zasedání Regionální stálé konference Ústeckého kraje (dále jen RSK), poprvé pod vedením předsedy RSK hejtmana Jana Schillera. Místopředsedkyní byla plénem členů zvolena 1. náměstkyně hejtmana Lubomíra Mejstříková.
Tisková zpráva ze dne 12. února 2021
 

 
 

Jan Schiller v úvodu zdůraznil význam platformy pro region a vyzdvihl dialog mezi územními partnery, který může napomoci k úspěšné transformaci kraje v nadcházejícím programovém období.

Mezi členy RSK se nově objeví i zástupci České biskupské konference a bylo zeštíhleno zastoupení členů HSR ÚK ve věcech strategie RE:START či Uhelných regionů v transformaci při zasedání širší platformy RSK z 25 členů předsednictva na tři členy, čímž bylo v rámci principu partnerství napraveno současné nerovné postavení mezi členy této instituce a územními partnery.

V rámci programu vystoupil např. David Koppitz, náměstek pro řízení sekce regionálního rozvoje, který představil pohled na RSK z národní úrovně a spolu s kolegy představil nejaktuálnější informace z programového období 21+. Své příspěvky přednesli i zástupci komunitně vedeného místního rozvoje a Integrované strategie Ústecko-chomutovské aglomerace.

02
Lubomíra Mejstříková (vlevo), 1. náměstkyně hejtmana, byla zvolena místopředsedkyní RSK ÚK a Jaroslava Kuszniruková, vedoucí odboru strategie přípravy a realizace projektů

 

03
Předseda RSK ÚK Jan Schiller jednal s dalšími účastníky konference on-line

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 12.2.2021 / 12.2.2021 | Zveřejnit od: 12.2.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém