Orientační nabídka


 

Hejtman Ústeckého kraje je nespokojen s postupem prací na silnicích I. třídy

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Ústeckého kraje je nespokojen s postupem prací na silnicích I. třídy
Při jednání Rady Ústeckého kraje vyjádřil hejtman Jiří Šulc nespokojenost s postupem prací na objízdných trasách nedokončeného úseku dálnice D8 mezi městy Teplice - Ústí nad Labem a Ústí nad Labem - Lovosice. Práce na objízdných trasách je podle něj nezbytné ukončit ještě před spuštěním dálnice D8, která propojí Ústecký kraj se Spolkovou republikou Německo.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.11.2006

Hejtman Ústeckého kraje je nespokojen s postupem prací na silnicích I. třídy  

 

Při jednání Rady Ústeckého kraje vyjádřil hejtman Jiří Šulc nespokojenost s postupem prací na objízdných trasách nedokončeného úseku dálnice D8 mezi městy Teplice - Ústí nad Labem a Ústí nad Labem - Lovosice. Tyto silnice a práce na nich jsou plně v kompetenci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

     „Situace v Ústí a v Lovosicích je již nyní neudržitelná, ve městech se tvoří dlouhé kolony, ve kterých řidiči čekají desítky minut. Dopravní situace ve městech je již nyní na pokraji kolapsu, a to ještě nebyla otevřena dálnice D8 z Drážďan do Ústí,“ uvedl hejtman. Dodal, že práce na objízdných trasách je nezbytné ukončit ještě před spuštěním dálnice D8, která propojí Ústecký kraj se Spolkovou republikou Německo. Otevření dálnice je naplánováno na týden od 18. do 22. prosince 2006, přesný termín bude v dohledné době upřesněn.

     „Jezdím tudy autem každý den a sleduji, že práce na jmenovaných úsecích váznou. Nejsem spokojen s tempem, které neodpovídá vážnosti situace. Navíc, pokud začne mrznout a padat sníh, budou muset být práce na silnicích přerušeny. Povrchová silniční hmota se musí zpracovávat při určitých teplotách, sníh a mráz, které mohou kdykoli přijít, by práce nutně zastavily. V těchto dnech se cesta z Ústí do Teplic a do Lovosic neúměrně protahuje, ve špičce se v kolonách čeká až hodinu. Přitom činnost firem na frézování vozovky a zejména pokládání nového povrchu je poslední dva dny prakticky zastavena. Dnes je na listopad neuvěřitelně přívětivá teplota patnáct stupňů a asfalt se nepokládá. Čeká se snad na to, až bude mrznout a padat sníh?“ zdůraznil hejtman.

     Rada Ústeckého kraje proto dnes ve svém usnesení vyzvala Ředitelství silnic a dálnic k urychlenému ukončení práce na silnicích, které jsou objízdnými trasami nedokončeného úseku dálnice D8 přes České středohoří.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

Odkazy

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.11.2006 / 16.11.2006 | Zveřejnit od-do: 15.11.2006-15.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém