Orientační nabídka


 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se zúčastnil jednání s vládou

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se zúčastnil jednání s vládou

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se v pondělí (17. února 2003) zúčastnil společného jednání vlády České republika a hejtmanů všech čtrnácti krajů. Nejdůležitější část jednání se týkala otázek spojených s financemi - zástupci krajů totiž žádali od vlády větší volnost při hospodaření se svými rozpočty. „Peníze, které jdou ze státního rozpočtu do rozpočtu kraje, by podle mého názoru neměly být naprosto přesně rozepsané a vázané na konkrétní účely tak, jak je tomu nyní. Kraj má ze zákona povinnost starat se například o zdravotnictví a školství, a proto by měl mít i možnost rozhodovat o rozdělení peněz v těchto oblastech. Důsledkem současného stavu je skutečnost, že když se nám podaří například ve školství najít úspory, nemůžeme je použít na jiné školské akutní potřeby,“ řekl hejtman Jiří Šulc. Tento požadavek hejtmanů podpořil i ministr financí, proti byli zástupci ministerstva školství a práce a sociálních věcí.

Dalším významným bodem jednání byl problém oddlužení nemocnic. „Se zástupci vlády jsem se shodli na tom, že není možné oddlužit nemocnice plošně. Oddlužování by se mělo týkat jen konkrétních případů,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

Během jednání se také řešilo financování územních středisek záchranné služby, která spadají do kompetence krajů. „Pro územní středisko záchranné služby v Ústí nad Labem se podařilo vyjednat navýšení státního příspěvku o 4,5 milionu korun,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

Připravil: Vojtěch Krump, odd. informací a styku s veřejností, tel. 475 657 742

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.2.2003 / 21.5.2003 | Zveřejnit od-do: 18.2.2003-18.3.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém