Orientační nabídka


 

Hejtman Ústeckého kraje se sešel se zástupci vietnamské provincie Thanh Hoa

Ekonomické partnerství regionů, jejich propojení v rámci cestovního ruchu nebo spolupráce škol zaměřených na vzdělávání ve zdravotnických oborech, to byla hlavní témata společného jednání hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera a předsedkyně krajského výboru pro národnostní menšiny Karolíny Žákovské se zástupci vietnamské provincie Thanh Hoa v čele s Trinh Tuan Sinhem, zástupcem tajemníka stranického výboru provincie, a dalších členů vietnamské komunity.
Tisková zpráva z 27. října 2023
Setkánís vietnamskou delegací
 

 
 
„Vietnamská komunita v Ústeckém kraji je druhá největší v České republice hned po Praze. Silně se zapojuje do ekonomického i komunitního života regionu. Tento fakt znamená dobré zázemí pro vytvoření přímé spolupráce s vietnamskou oblastí Thanh Hoa, která může přinést mnoho zajímavého nejen v různých oblastech podnikání,“ uvedl k setkání hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

Region Thanh Hoa se s podporou vietnamské vlády rychle rozvíjí. Leží zhruba 120 od hlavního města Vietnamu, Hanoje. Disponuje kvalitní infrastrukturou s letišti a přístavy, což jsou základní podmínky pro propojení místních firem s českými. Stejně jako Ústecký kraj skrývá mnoho kulturních i přírodních památek, takže je zajímavý i z pohledu turismu. V regionu fungují také dobré zdravotní školy, jejichž studenti nachází uplatnění po celém světě, zejména v Německu a Japonsku. V Ústeckém kraji je zdravotnictví jeden z nejdůležitějších oborů. Nachází se zde řada kvalitních škol a kraj je zároveň největším poskytovatel zdravotnických služeb v České republice. Oba regiony by tak studentům mohli vzájemně pomoci získat svým studentům další vzdělání, zkušenosti nebo dokonce zaměstnání.

Zástupci obou regionů se budou v budoucnu nadále setkávat a rozvíjet konkrétní kroky ve spolupráci. Podstatné je zejména propojení firem z Vietnamu i České republiky a prezentace jejich produktů nejen kvůli obchodu, ale i rozvoji inovací. Velkou příležitostí pro obě země je i plánovaná těžba a zpracování lithia v Ústeckém kraji, stejně jako využití vodíků. 

Hejtman Jan Schiller a Karolína Žákovská vítají Trinh Tuan Sinha, zástupcem tajemníka stranického výboru provincie
Hejtman Jan Schiller a Karolína Žákovská vítají Trinh Tuan Sinha, zástupcem tajemníka stranického výboru provincie

 

Zástupci vietnamské delegace
Zástupci vietnamské delegace 

Jednání probíhalo ve velmi přátelském duchu
Jednání probíhalo ve velmi přátelském duchu

Představitelé Ústeckého kraje a vietnamské provincie Thanh Hoa se dohodli na další spolupráci
Představitelé Ústeckého kraje a vietnamské provincie Thanh Hoa se dohodli na další spolupráci

 

 



 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 27.10.2023 / 27.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém