Orientační nabídka


 

Hejtman Ústeckého kraje se setkal s důležitými investory

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Ústeckého kraje se setkal s důležitými investory
Hejtman Jiří Šulc se v Lounech sešel se zástupci investorů, kteří si pro místo svého podnikání vybrali Ústecký kraj, průmyslovou zónu Louny - jihovýchod. Setkání zprostředkovala Hospodářská a sociální rada Lounska a Okresní hospodářská komora Louny, kromě investorů dorazil starosta města Louny Jan Kerner a ředitel Úřadu práce v Lounech Petr Záhořík.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14.4.2006

 

Hejtman Ústeckého kraje se setkal s důležitými investory

 

 

Hejtman Jiří Šulc se v Lounech sešel se zástupci investorů, kteří si pro místo svého podnikání vybrali Ústecký kraj, průmyslovou zónu Louny – jihovýchod. Setkání zprostředkovala Hospodářská a sociální rada Lounska a Okresní hospodářská komora Louny, kromě investorů dorazil starosta města Louny Jan Kerner a ředitel Úřadu práce v Lounech Petr Záhořík.

     Na neformálním setkání  se prezentovali investoři, většinou zástupci japonských firem, kterých je v areálu průmyslové zóny celkem šest, jejichž výroba je často orientována na automobilový průmysl, dále zde najdete firmy, vyrábějící vysoce specializovaná ložiska nebo  kabelové svazky.  Průmyslová zóna Louny – jihovýchod má 30 ha, působí na ní celkem 10 investorů a další 3 zahraniční investoři se připravují na koupi pozemků. Před závěrečným jednáním je anglický investor Lightbody, výrobce dortů a cukrovinek, který se také prezentoval na společném setkání.    

     „Všichni investoři dnes vyjádřili velkou spokojenost s výběrem této průmyslové zóny, město Louny má i v rámci Ústeckého kraje výbornou polohu, leží blízko hranic a do Prahy je to po dálnici 30 kilometrů. Navíc mě taky těší, že do průmyslové zóny přichází firma Lightbody a zpestří tak zdejší pracovní příležitosti v jiném oboru, neboť zdejší firmy jsou většinou zaměřené na automobilový průmysl. Myslím, že až 400 nových míst v oblasti potravinářství se může zamlouvat především ženám na Lounsku,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

     Všichni účastníci setkání se shodli na tom, že vláda musí přistoupit ke splnění slibů a začít pracovat na realizaci přestavby silnice I/7 na rychlostní silnici R7.  „Sliby o tom, že se silnice začne přestavovat, bohužel poslouchám už od roku 2001, ale zatím nedošlo k žádnému významnějšímu posunu v přípravě této strategicky důležité akce.  Přitom právě zahájení prací při přípravě rychlostní silnice R7 by byla dalším příslibem pro potencionální investory, aby se rozhodli právě pro průmyslové zóny Ústeckého kraje, zejména pak pro strategickou zónu Triangle v Žatci,“ dodal hejtman.

 

připravila: Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz



  

          

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 14.4.2006 / 14.4.2006 | Zveřejnit od-do: 14.4.2006-14.5.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém