Orientační nabídka


 

Hejtman Ústeckého kraje uzavřel dohodu o spolupráci s japonským investorem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Ústeckého kraje uzavřel dohodu o spolupráci s japonským investorem
Hejtman Jiří Šulc se dnes v Ústí nad Labem sešel s vedením japonské společnosti IPS Alpha. Představitelé japonského investora potvrdili svůj záměr vybudovat v Ústeckém kraji na průmyslové zóně Triangle nový závod na výrobu LCD displejů.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 31.5.2006

 

Hejtman Ústeckého kraje uzavřel dohodu o spolupráci s japonským investorem

 

Hejtman Jiří Šulc se dnes v Ústí nad Labem sešel s vedením japonské společnosti IPS Alpha. Představitelé japonského investora potvrdili svůj záměr vybudovat v Ústeckém kraji na průmyslové zóně Triangle nový závod na výrobu LCD displejů. V úvodu společného jednání se hejtman omluvil za chování premiéra Paroubka. Premiér nerespektoval sliby, že vstup investora ohlásí jako první japonská strana a utajovaná fakta předal tisku. Způsobil tak na straně investora velké rozladění, přesto představitelé společnosti IPS Alpha přijali omluvu pana hejtmana s pochopením a další jednání se odehrávala v příjemné atmosféře.

     „Premiér Paroubek je muž, který nedokáže držet dané slovo a jako takový by neměl být premiérem už ani den. Jeho slova snad neohrozí jednání s dalšími třemi investory a podaří se tak dosáhnout naší vize, kterou je kompletní výroba na ploše až 140 ha s třísměnným provozem pro 10 až 12 000 zaměstnanců,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

     „Strategická průmyslová zóna Triangle u Žatce je jednou z největších a nejlépe připravených zón v Evropě. Na příchod významného investora jsme čekali od roku 2002, kdy se zóna stala majetkem Ústeckého kraje. První investor, kterým je IPS Alpha, ovlivní jistě i příchod dalších firem a také významně pomůže ke snížení nezaměstnanosti v našem kraji,“ upřesnil hejtman. 

     Zástupce investora  upozornil na nutnost dobudování dopravní infrastruktury. „Jsem rád, že jsem japonské straně mohl oznámit, že Rada Ústeckého kraje schválila výběrová řízení na dostavbu komunikací, souvisejících s průmyslovou zónou Triangle,“ uvedl hejtman. Shoda panovala i v otázce podpory učňovského a vysokého školství, japonský investor má zájem  o kvalifikované a vzdělané pracovní síly.

     „Výměna příslibů o spolupráci, ke které dnes došlo, je jen začátkem dlouholeté a úspěšné spolupráce, která nás čeká. Věřím, že se v zóně Triangle budou vyrábět i další komponenty do televizorů s LCD obrazovkami a že do budoucna se budou televize celé kompletovat právě u nás, v Ústeckém kraji,“ dodal hejtman Jiří Šulc. Smlouvu o prodeji prvních 23 ha firmě IPS Alpha bude projednávat Zastupitelstvo Ústeckého kraje 21. června.

     Japonská společnost IPS Alpha v České republice investuje přes 2,6 miliardy korun a během několika let zaměstná až 2 000 lidí. Podle informací agentury CzechInvest IPS Alpha Technology, Ltd. založily společnosti Hitachi  Ltd., Matsushsita Electric Industial Co. a Toshiba Corp. v roce 2005, aby uspokojily rostoucí poptávku po velkoplošných LCD televizorech. V souvislosti s tím se rozhodly vybudovat výrobní závody v Japonsku a v Evropě. Japonská továrna na výrobu displejů s tekutými krystaly vyrostla ve města Mobara a plnou výrobní kapcitu dosáhne v lednu 2007. Evropskou pobočku se nyní vedení IPS Alpha rozhodlo umístit do Ústeckého kraje. Objem výroby obou závodů by se měl ve druhé polovině fiskálního roku 2007 vyšplhat až na 5 milionů třiceti dvou palcových LCD obrazovek.

 

připravila :Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

Hejtman Ústeckého kraje uzavřel dohodu o spolupráci s japonským investorem

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 2.6.2006 / 2.6.2006 | Zveřejnit od-do: 31.5.2006-1.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém