Orientační nabídka


 

Hejtman uvedl do funkce nového ředitele nemocnice Most

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman uvedl do funkce nového ředitele nemocnice Most
Hejtman Jiří Šulc předal jmenovací dekret novému řediteli Nemocnice Most, příspěvkové organizace Ústeckého kraje, Vladimíru Müllerovi. Někdejšího náměstka ředitele k 1. 7. 2006 jmenovala Rada Ústeckého kraje po úspěšném absolovování náročného výběrového řízení, v němž prokázal výbornou orientaci v současném stavu mostecké nemocnice.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3.7.2006

 

 

Hejtman uvedl do funkce nového ředitele nemocnice Most

 

Hejtman Jiří Šulc předal jmenovací dekret novému řediteli Nemocnice Most, příspěvkové organizace Ústeckého kraje, Vladimíru Müllerovi. Do funkce jej k 1. 7. 2006 jmenovala Rada Ústeckého kraje po úspěšném absolovování náročného výběrového řízení, v němž prokázal výbornou orientaci v současném stavu mostecké nemocnice. Do managementu zdravotnického zařízení byl dnes jmenován také provozně technický náměstek Libor Hruška. Předání jmenovacího dekretu se vedle hejtmana a člena Rady Ústeckého kraje Vladimíra Záhorského zůčastnil také Müllerův předchůdce Miloslav Řehák.

            Nemocnice Most má za sebou obtížné období, provázené ekonomickými problémy a neshodami mezi vedením a lékaři. Tím byla ohrožena důvěra pacientů v toto zdravotnické zařízení. Proto byl letos zahájen proces Stabilizace Nemocnice Most, který stále probíhá. V březnu byla založena pracovní skupina, jejímž hlavním úkolem bylo navrhnout řešení dlouhodobě špatné ekonomické situace. „Mohu s klidným svědomím prohlásit, že pokračuji v započaté práci a že je na co navazovat. Negativní obraz mostecké nemocnice u veřejnosti je do značné míry nezasloužený a také nepravdivý. Naopak, v tomto zařízení pracují vynikající lékaři a dělá se zde velmi dobrá medicína,“ konstatoval při svém jmenování nový ředitel Vladimír Müller.

V březnu tohoto roku byl radou kraje odvolán tehdejší ředitel Vladimír Vopelka, vedením byl dočasně pověřen Miloslav Řehák, který zároveň vedl Nemocnici Děčín. Podle zprávy pracovní skupiny je cestou k řešení problémů mostecké nemocnice komplexní řešení problematiky zdravotnictví v Ústeckém kraji, například celková optimalizace struktury a počtu oddělení nejen v rámci Nemocnice Most, ale i v rámci všech zdravotnických zařízení v kraji.

            „Mostecká nemocnice má kvalitní lékařský a zdravotnický personál. Situace se zklidňuje, ale nový ředitel má před sebou mnoho obtížných úkolů. Jedním z nich je určitě obnovení důvěry v mosteckou nemocnici, která po dlouhá léta patřila k nejlepším v Ústeckém kraji. Pověst nemocnice v poslední době kvůli potížím a problémům značně utrpěla, proto doufám, že se novému vedení podaří její reputaci v očích veřejnosti co nejdříve opět zlepšit,“ řekl hejtman Jiří Šulc. Proces stabilizace Nemocnice Most stále probíhá, pracovní skupina se bude scházet do 31.12.2006.

 

 

připravila: Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.7.2006 / 3.7.2006 | Zveřejnit od-do: 3.7.2006-3.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém