Orientační nabídka


 

Hejtman Jan Schiller si Den boje za svobodu a demokracii připomněl ve Strupčicích

Ve středu 17. listopadu si připomínáme státní svátek Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studenstva. Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller položil při této příležitosti květiny u pamětní desky umístěné na obecním úřadu ve Strupčicích a vzdal úctu všem žákům i studentům, kteří bojovali za svobodu a demokracii. K pietnímu aktu se připojil také starosta Strupčic Luděk Pěnkava.
Tisková zpráva ze dne 17. listopadu 2021
pieta
 

 
 
Listopadové události si příhodně připomnělo vedení Ústeckého kraje a obce Strupčice před strupčickým obecním úřadem, kde se nachází pamětní deska věnovaná 17. listopadu 1989. Nápis na pamětní desce „Bez sametové revoluce by nebylo obce Strupčice“ a hodiny ukazující za pět minut dvanáct odkazují na skutečnost, že existenci obce v 80. letech ohrožovala postupující důlní činnost, v jejímž důsledku by Strupčice zanikly. Sametová revoluce však tuto blížící se pohromu zahnala.

„Položení květin při tak významném dni považuji za samozřejmost. Mnoho z nás si pamatuje, jak se lidem žilo v době komunismu. Svoboda a demokracie v této době neexistovaly. Je proto důležité, aby o naší ne tak dávné historii měly povědomí i naše děti. To na mladé generaci závisí budoucnost České republiky,“ uvedl hejtman Jan Schiller. 

a
Vedení Strupčic a hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (uprostřed) vzdali hold všem žákům i studentům, kteří bojovali za svobodu a demokracii

 

a
 

a
 

a
Pamětní deska na Obecním úřadu Strupčice

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 17.11.2021 / 17.11.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém