Orientační nabídka


 

Hejtmana Jana Schillera navštívil litevský velvyslanec

V závěru týdne zavítal velvyslanec Litevské republiky J. E. p. Laimonas Talat-Kelpša do Ústeckého kraje, kde jej srdečně přivítal hejtman Jan Schiller. Litevský velvyslanec během přátelského setkání projevil velký zájem o navázání úzké spolupráce Litvy s Ústeckým krajem v oblasti kultury a sportu.
Tisková zpráva ze dne 4. března 2022
Litevský velvyslanec
 

Odkazy


 
 
Hlavním záměrem jednání byla potenciální kooperace mezi Litvou a Ústeckým krajem, a to převážně při organizaci různých kulturních a sportovních akcí. V sídle Ústeckého kraje by tak například mohly probíhat různé výstavy prezentující litevskou kulturu. 

Hejtman s litevským velvyslancem diskutoval také o aktuálních společenských a politických tématech. J.E. p. Laimonas Talat-Kelpša ocenil především postoj České republiky k ruské agresi vůči Ukrajině. V souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu hrozí zvýšené riziko kybernetických útoků, proto přišla řeč i na problematiku kybernetické bezpečnosti. 

Závěrem přátelského setkání velvyslanec Litvy informoval hejtmana Ústeckého kraje o partnerství města Děčín s litevským městem Jonava. Jednání se konalo na zámečku Větruše, kde proběhl i společný oběd.

Litva je členským státem EU a NATO. Provádí zodpovědnou zahraniční politiku založenou na jasné hodnotové orientaci a zkušenostech z pohnutých dějin 20. století. Usiluje o viditelnou přítomnost a aktivní roli v mezinárodních organizacích i v zahraničních vojenských misích. Má jasné priority v rámci společné zahraniční a bezpečnostní politiky EU. Česko-litevské vztahy jsou bezproblémové, založené na sdílených hodnotách a blízkých či shodných zájmech v oblasti zahraniční a bezpečností politiky. 

Litevský velvyslanec
Hejtmana Jana Schillera navštívil litevský velvyslanec (vlevo)


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 4.3.2022 / 4.3.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém