Orientační nabídka


 

Hejtmana poprvé navštívil indonéský velvyslanec

foto
V pátek 28. července přijal hejtman Oldřich Bubeníček ve své pracovně velvyslance Indonésie v ČR J. E. Aulia Amana Rachmana. Jednalo se o první oficiální návštěvu hejtmanství indonéským velvyslancem. Pohovořili spolu o aktuálních tématech a představili svůj region.
Tisková zpráva ze dne 29. července 2017
 

 
 


Velvyslanec Indonésie navštívil také další místa v Ústeckém kraji. V ranních hodinách se setkal se starostou v Lounech, navštívil obec Raná a poté se delegace vydala do Ústí nad Labem.  

Spolu s velvyslancem dorazil na hejtmanství i ministerský poradce pro ekonomické záležitosti Suyoto Herjan, tajemník pro sociální a kulturní záležitosti Punjul S. Nugraha, třetí tajemník pro protokol a konzulární záležitosti a veřejnou diplomacii Wisnu Prabowo a starosta Rané Jaroslav Veselý, který byl v minulosti velvyslancem ČR právě v Indonésii a dodnes se snaží vztahy s tímto největším souostrovím nadále prohlubovat.

 

Hejtman Oldřich Bubeníček v úvodu setkání představil Ústecký kraj, jeho historii, tradice a specifika. „Myslím si, že Ústecký kraj má co nabídnout jak v oblasti průmyslu, tak přírodních krás. V posledních letech zaznamenáváme stále zvyšující se počet turistů, kteří sem míří, a věřím, že si k nám najdou cestu i turisté z Indonésie,“ řekl hejtman, který zároveň velvyslance pozval na srpnové Mistrovství světa v rychlostní kanoistice na Labe arénu do Račic.

 

„Vztahy s Českou republikou a Indonésií jsou velmi dobré a snažíme se na nich neustále pracovat a prohlubovat je. Myslím si, že naše země nabízí ČR spoustu možností nejen v oblasti obchodu, ale také cestovního ruchu,“ sdělil velvyslanec Aulia Aman Rachman, který hejtmana pozval na Expo do Jakarty a také zmínil možnosti budoucí spolupráce a partnerství právě s Ústeckým krajem.

 

Indonésie je stát v jihovýchodní Asii a Oceánii tvořený více než 17 tisíci ostrovy. Jedná se o čtvrtý nejlidnatější stát světa (více než 260 milionů obyvatel) a rovněž o stát s největším počtem obyvatel hlásících se k islámu. Státním zřízením země je republika s voleným prezidentem a parlamentem. Hlavním městem Indonésie je Jakarta. Více na http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/asie/indonesie/



foto
První setkání hejtmana a indonéské delegace.

foto
Vlevo hejtman Oldřich Bubeníček a vpravo starosta Jaroslav Veselý, který byl velvyslancem ČR v Indonésii.

foto

foto
Velvyslanec
J. E. Aulia Aman Rachman při podpisu do pamětní knihy.

foto
Předání věcných darů.

foto

foto

foto

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 29.7.2017 / 29.7.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém