Orientační nabídka


 

Hejtmani se v Ústí nad Labem věnovali klíčovým krajským tématům

ak
Ve čtvrtek 12. září se v Ústí nad Labem sešli hejtmani na 6. zasedání Rady Asociace krajů ČR. Mezi hlavní témata jednání patřila problematika nezaměstnanosti, čerpání eurodotací, zdravotnictví a státní energetická koncepce.
 

 
 

"Ústecký a Moravskoslezský kraj patří mezi strukturálně postižené regiony, a proto se zasedání asociace věnovalo oblastem, které jsou pro další rozvoj těchto krajů důležité," uvedl předseda asociace a jihomoravský hejtman Michal Hašek. "Není možné, aby vážnou hospodářskou situaci nepomohl krajům řešit stát. Problematika hospodářské situace krajů, nezaměstnanost a sociální napětí přesahuje kompetence krajů, proto se chce asociace o těchto záležitostech bavit s vládou. Řešení musí vycházet z reálné vládní politiky a Ústecký kraj je připraven se na konkrétních krocích podílet," dodal Michal Hašek

 

"Uvítal jsem, že Asociace krajů se v našem kraji měla možnost seznámit na místě s problémy, které se snaží řešit krajská samospráva v rámci svých kompetencí a možností," řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

 

Ústecký kraj představil hejtmanům Pakt zaměstnanosti, který je jedním z nástrojů, jak může kraj přispět ke zlepšení situace. Ústecký a Moravskoslezský kraj budou společně vystupovat vůči vládě. Moravskoslezský kraj tíží problémy ocelářského průmyslu, s Ústeckým krajem má pak společné téma těžby uhlí.

 

Jednání o limitech těžby uhlí není sice věcí Asociace krajů, ale hejtmani budou společně hájit zájmy postižených regionů. Je pochopitelné, že při diskuzích o limitech těžby se musí přihlížet k názorům lidí, a pokud se jich pokračování těžby uhlí dotkne, musí být spravedlivě odškodněni. Na tom se shodli všichni účastníci jednání.

 

Hejtmani se na svém zasedání věnovali i sociální oblasti, konkrétně financováním sociálních služeb. Zabývali se též náměty pro státní energetickou koncepci, financováním dopravní infrastruktury a protipovodňovou problematikou. Projednali otázky související s propagováním regionálních potravin a vyslechli si informaci o přípravě státního rozpočtu na rok 2014.

 

 

Kontakt:

RNDr. Zdeněk Rytíř, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 703

Mob.:+420  602 409 704

               Mail:   rytir.z@kr-ustecky.cz

 

tk

Na tiskové konferenci vystoupili (zleva) Miroslav Novák, místopředseda AK ČR a hejtman Moravskoslezského kraje, Oldřich Bubeníček, hejtmán Ústeckého kraje, Michal Hašek, předseda AK ČR a hejtman Jihomoravského kraje, Milan Urban, exposlanec Parlamentu ČR a Jiří Zimola, místopředseda AK ČR a hejtman Jihočeského kraje

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 12.9.2013 / 12.9.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém