Orientační nabídka


 

Hejtmani tří krajů na návštěvě saské státní kanceláře

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
dresden
Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová společně s hejtmanem Libereckého kraje Stanislavem Eichlerem a hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Novotným ve středu jednali v Drážďanech s představiteli Saské státní kanceláře vedenými Johannesem Beermannem, saským státním ministrem pro spolkové a evropské záležitosti.
 

 
 

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová společně s hejtmanem Libereckého kraje Stanislavem Eichlerem a hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Novotným ve středu jednali v Drážďanech s představiteli Saské státní kanceláře vedenými Johannesem Beermannem, saským státním ministrem pro spolkové a evropské záležitosti. Na setkání byla zhodnocena dosavadní přeshraniční spolupráce, především společné projekty realizované na obou stranách hranice a nastíněny možné okruhy spolupráce pro další období.

Jak konstatoval Johannes Beermann, vztahy Saska se sousedy ve všech třech krajích jsou dlouhodobě vynikající a je v nich na co navazovat. „Vidím potenciál budoucí spolupráce jak v tradičních oblastech přeshraniční spolupráce, například v krizovém řízení, propojení komunikací a cyklostezek, ale i v další propagaci Saska v Čechách a naopak sousedních českých krajů v Sasku,“ uvedl Johannes Beermann

Prezident Zemského ředitelství Drážďany Henry Hasenflug ocenil v diskuzi zejména spolupráci s Ústeckým krajem v rámci přeshraničních programů. „Ústecký kraj považuje spolupráci se saskými sousedy za velmi zásadní součást dalšího rozvoje kraje. Mnoho společných projektů se nabízí především v oblasti cestovního ruchu. Ale nejen v ní. Právě příští měsíc budeme se saskými partnery podepisovat projekt v rámci Cíle III A na rozšíření krizového portálu, kde je Ústecký kraj leaderem projektu“ uvedla Jana Vaňhová.

Saský státní ministr Beermann také pozval jménem předsedy vlády Svobodného státu Sasko Stanislava Tillicha všechny hejtmany na připravovanou prezentaci Saska v Praze, která se uskuteční na konci září tohoto roku.

 

dresden1

dresden2

 


 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 16.4.2009 / 16.4.2009 | Zveřejnit od-do: 16.4.2009-16.5.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém