Orientační nabídka


 

Hejtmani vyzývají vládu Petra Nečase, aby se s lékaři dohodla

11
Bezpečnostní rada státu v úterý jednala s hejtmany o současné situaci ve zdravotnictví. Otázkou jednání, kterého se zúčastnilo všech 14 hejtmanů, bylo zajištění zdravotní péče a vytvoření krizového plánu po 1. březnu 2011, kdy z nemocnic odejde velká část lékařů. V textu naleznete odkaz na video.
 

 
 

Hejtmani vyzvali vládu, aby se s lékaři a lékařskými odbory dohodla. Asociace krajů ČR navrhla 4 konkrétní opatření, která jsou realizovatelná v krátké době:

 

1. Zvýšení záloh pro regionální nemocnice už od března letošního roku v platbách od zdravotních pojišťoven.

2. Zrušení zbytečných a komplikovaných smluvních vztahů se zdravotními pojišťovnami, zejména tzv. přílohy č. 2, kterou musely podepsat všechny nemocnice a která nás zbytečně svazuje v řešení celé situace.

3. Vytvoření jednoduché a jednotné tarifní tabulky pro odměňování lékařů ve všech typech veřejných nemocnic, tzn. jak státních, tak krajských nebo městských. Se závazkem, že kraje jsou schopny takovýto systém v krátké době zavést také v nemocnicích, které mají právní formu obchodních společností. Podmínkou je, že takováto jednoduchá tarifní tabulka bude obsahovat navýšení platů pro lékaře v té tarifní části a to od 5 do 8 tisíc korun.

4. Vytvoření jednotného lůžkového fondu v nemocnicích.

 

Hejtmani se též obrátili s výzvou na lékaře: 

My, hejtmani, podporujeme oprávněné systémové požadavky, ale apeluje na lékaře, stáhněte výpovědi a přijďte po 1. březnu do práce a plňte svoje životní poslání. Prosím, chraňte naše zdraví, zachraňujte naše životy, starejte se o občany ČR.“

 

 

Odkaz na video z tiskové konference hejtmanů:
http://www.youtube.com/watch?v=RM_g4i4zp8k

 

1

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 9.2.2011 / 9.2.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém