Orientační nabídka


 

Hejtmanka děkuje poslancům za zachování zdravotního ústavu v Ústí

1
Jeden ze dvou zdravotních ústavů, které v České republice zůstanou, bude v Ústí nad Labem. Rozhodli o tom včera poslanci při novém hlasování o zákoně o veřejném zdraví. Přiklonili se k doporučení Senátu, aby zdravotní ústavy zůstaly v nejpostiženějších regionech, přestože vláda i ministerstvo zdravotnictví počítali pouze s Ostravou a Prahou, i přes protesty Ústeckého kraje.
 

 
 

Tisková zpráva z 15. března 2012

 

„Děkuji všem poslancům, kteří hlasovali pro doporučení senátu, že se postavili zodpovědně ke zdraví občanů v Ústeckém kraji. Ústeckému kraji, jednomu ze zdravotně nejpostiženějších regionů,  zůstane instituce, která má velké renomé, spádovou oblast více jak 1 milion pacientů a poskytuje špičkové služby, jaké si naši občané zaslouží.  Jsem ráda, že konečně zvítězil zdravý rozum a ukazuje se, že Ústeckému kraji nelze stále něco rušit a odebírat, když právě tady potřebujeme tu nejlepší zdravotní péči,“ říká hejtmanka Jana Vaňhová.

 

Ústecký zdravotní ústav zajišťuje péči pro astmatiky, alergiky, pacienty se sníženou imunitou a nemocné rakovinou, což jsou nemoci, kterými je ústecký region postižen nejvíce.

Pro jeho zachování v Ústí  nad Labem hlasovalo 85 ze 158 přítomných poslanců. Vedle ČSSD také Věci veřejné, část TOP 09 a někteří poslanci ODS, mezi nimi i všichni tři, kteří byli zvoleni za Ústecký kraj.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 15.3.2012 / 15.3.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém