Orientační nabídka


 

Hejtmanka Jana Vaňhová reaguje na prohlášení primátorů statutárních měst Ústeckého kraje ke kritice Krajské zdravotní a.s.

logo ÚK
„Podnětem, který zaslali primátoři k problematice Krajské zdravotní a.s., se bude zabývat Rada Ústeckého kraje na svém zasedání dne 24. 8. 2011 a bude se jím zabývat i dnešní zasedání představenstva Krajské zdravotní a.s. (KZ). V současnosti dochází ke změnám ve složení orgánů KZ a nové orgány by měly dostat čas na vypracování koncepce a měly by pracovat na dalším zlepšení řízení a komunikace,“ uvedla pro Českou televizi hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
 

 
 

Prioritou Ústeckého kraje stále zůstává zajistit dostupnou a kvalitní péči pro své občany. Ekonomickou situaci ve zdravotnictví významně ovlivňují další okolnosti, jako je zvyšování platů lékařům, úhradová vyhláška Ministerstva zdravotnictví ČR, optimalizace lůžkové péče atp. Situací ve zdravotnictví se vedení kraje intenzivně zabývá. O Krajské zdravotní a.s. jedná pravidelně Rada Ústeckého kraje i zastupitelé. Zasedání zastupitelstva na konci června iniciovalo změny ve vedení KZ, o kterých následně rozhodla Rada ÚK. Na stejném zasedání zastupitelstva KZ prezentovala výsledky a očekávaný vývoj společnosti. Hejtmanka Jana Vaňhová zároveň vyvolala v červnu jednání u kulatého se zřizovateli všech nemocnic v kraji a zástupci zdravotních pojišťoven.

 

Připravil: OTI

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 16.8.2011 / 16.8.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém