Orientační nabídka


 

Hejtmanka Jana Vaňhová u zdravotnických záchranářů a policistů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtmanka Jana Vaňhová zahájila návštěvy složek integrovaného záchranného systému. Jako první navštívila Zdravotnickou záchrannou službu Ústeckého kraje a policii.
 

 
 

Hejtmanka Jana Vaňhová zahájila návštěvy složek integrovaného záchranného systému. Jako první navštívila Zdravotnickou záchrannou službu Ústeckého kraje a policii.  „Mezi oblasti, které mám jako hejtmanka Ústeckého kraje v kompetenci, patří mimo jiné  i krizové řízení. Považuji tuto oblast, zvláště v našem kraji ohroženém povodněmi, za velmi důležitou. Proto jsem mezi první kroky, které v nové funkci podnikám, zařadila návštěvy jednotlivých složek integrovaného záchranného systému,“ vysvětlila Jana Vaňhová.

 

Třetí lednové úterý si hejtmanka vyhradila pro návštěvu ústeckého sídla Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, kde ji přivítal ředitel záchranky Ilja Deyl, jeho zástupce pro technicko provozní záležitosti Čestmír Novák a vedoucí úseku metodiky středního zdravotního personálu Dominik Kamil Slapnička. Představili hejtmance fungování záchranné služby v kraji, seznámili ji se sítí výjezdových stanovišť a během zhruba hodinové debaty došlo i na problémy, které záchranáře trápí. Patří mezi ně například komplikace spojené s převážením pacientů mezi nemocnicemi, ale také nedostatek lékařů. Hejtmanka záchranářům slíbila, že kraj v rámci svých možností záchrance, jako své příspěvkové organizaci, pomůže: „Například ve věci nedostatku doktorů budu oslovovat starosty měst, kterých se to týká, aby lékařům uvolňovali byty a i jinak se je snažili motivovat. Vždyť je přece v zájmu každé samosprávy, aby záchranná služba plně fungovala,“ uvedla Jana Vaňhová.

 

Ze zdravotnické záchranné služby se hejtmanka přesunula do centra Ústí nad Labem, na krajské ředitelství severočeské policejní správy. Tady ji přivítal ředitel Policie ČR správy Severočeského kraje Jiří Vorálek. Nejprve se první ženě kraje pochlubil novým a moderně vybaveným krizovým pracovištěm, které bylo poprvé použito při nedávném střetu radikálů v centru Ústí. Dále hejtmanka také navštívila neméně moderní operační středisko. Po té měla možnost navštívit oddělení kriminalistických technik, kde byla seznámena například s prací daktyloskopů, kteří v rámci naší republiky patří k těm nejlepším. Na závěr jí policisté předvedli unikátní sbírku zbraní, většinou už historických, která údajně patří k nejrozsáhlejším u nás.

 

Po té se Jany Vaňhové ujal šéf severočeské dopravní policie Jiří Ušák, který spolu s ní odjel do Řehlovic na prohlídku tamního dálničního oddělení. Tam si krajská hejtmanka prohlédla telematické zařízení, pomocí kterého dálniční policisté sledují dopravu na dálnici D8 a také v tunelech Panenská a Libouchec. Zařízení jim pomáhá směrovat dopravu v oblasti chybějícího úseku dálnice podle potřeby buď na silnici I/8 nebo přes Ústí nad Labem. Kromě toho umí telematika také zachytit chodce na dálnici, pomalu jedoucí vozidlo, nebo případný požár v tunelech.

 

Hejtmanka Jana Vaňhová se policistů ptala na spolupráci se Saskem, která, jak uvedl vedoucí dálničního oddělení František Rainer, funguje velmi dobře. Saští a severočeští policisté společně spravují tunely na české i německé straně, vzájemně se navštěvují a učí se jazykům sousedů. Policisté se také pochlubili, že se Saskem společně připravují projekt na nákup speciálního vozidla, které bude určovat váhu nákladních vozidel a bude se používat na obou stranách hranice. Není to však jediný česko-saský projekt v rámci policie. Dalším je například projekt na rozšíření krajského krizového portálu na území Saska, jehož leaderem je Ústecký kraj.

 

Další návštěvy složek IZS má hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová naplánované na únor. Navštíví Krajské vojenské velitelství v Ústí nad Labem a Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje v ústeckých Všebořicích.

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

kujil
Jana Vaňhová s MUDr. Iljou Deylem

sewd
S Jiřím Vorálkem

xaq
Na operačním středisku

Daktyloskopové pracují s mdoerení technikou
Daktyloskopové pracují s moderní technikou

píďa
Ve sbírkách zbraní mají ústečtí policité také nejmenší samonabíjecí pistoli

telem
Jana Vańhová s Jiřím Ušákem u telematického systému v Řehlovicích

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 23.1.2009 / 23.1.2009 | Zveřejnit od-do: 21.1.2009-21.2.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém