Orientační nabídka


 

Hejtmanka Jana Vaňhová zahájila vrcholnou konferenci v chemickém průmyslu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
divadlo HLG
V ústeckém divadle opery a baletu začala ve čtvrtečních dopoledních hodinách (16. 4.) vrcholná konference v chemickém průmyslu, jedna z nejvýznamnějších akcí českého předsednictví v Radě EU.
V ústeckém divadle opery a baletu začala ve čtvrtečních dopoledních hodinách (16. 4.) vrcholná konference v chemickém průmyslu, jedna z nejvýznamnějších akcí českého předsednictví v Radě EU.
 

 
 

 

     V ústeckém divadle opery a baletu začala ve čtvrtečních dopoledních hodinách (16. 4.) vrcholná konference v chemickém průmyslu, jedna z nejvýznamnějších akcí českého předsednictví v Radě EU. „Důležitým pilířem hospodářství Ústeckého kraje je chemický průmysl. Proto je logické, že konference, na které se scházejí významné osobnosti chemického průmyslu z celé Evropy, se koná právě u nás,“ komentuje konferenci hejtmanka Jana Vaňhová. „Velmi si toho, že se konference koná v našem kraji, vážíme. Jde o událost rozsahem i významem skutečně jedinečnou,“ doplnila hejtmanka.

     Akce, jejíž oficiální název zní „Šíření výsledků HLG v regionech: Konference navazující na skupinu na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu,“ se účastní na 150 odborníků z chemického odvětví. Jsou zde zástupci Evropské sítě chemických regionů, která sdružuje na dvacítku regionů z celé Evropy, dále jsou přítomni zástupci Evropské komise, Evropského parlamentu, Svazu chemického průmyslu České republiky, univerzit, samospráv, firem a dalších organizací. Během dvou dnů konference čekají účastníky přednášky a diskuze o inovacích v chemickém průmyslu, o problematice surovin a energie, podpoře klastrů, vztazích mezi chemickými závody v jednotlivých regionech, logistice a další. Konferenci ve čtvrtek ráno předcházelo zasedaní Výkonného výboru Evropské sítě chemických regionů (ECRN) na krajském úřadě.  Prezident ECRN Reiner Hasseloff k tématům konference řekl: „Chceme hovořit zejména o posílení logistiky, která je důležitou podmínkou konkurenceschopnosti evropské chemické sítě.“

     První den konference uzavře slavnostní večeře na zámku Červený Hrádek u Jirkova. Hosté si pochutnají na české klasice: šunkové rolce, staročeské baště a medovníku. Druhý den čeká účastníky konference opět maraton seminářů a workshopů, který uzavře slavnostní vernisáž výstavy Fabrica Bohemica v budově Krajského úřadu Ústeckého kraje. Výstava představuje fotografie Jana Hodače, jež zachycují průmyslové podniky. Vernisáž začíná ve 12:30.

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

kancelář hejtmanky Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

 

hlg2
Jednání v Severočeském divadle opery a baletu

hlg4

hlg5
Hejtmanka Jana Vaňhová zahajuje konferenci

hlg6
Reiner Hasseloff - prezident ECRN

hlg7

hlg3
Tisková konference: Gwenolu Cosigou Evropská komise, Reiner Hasseloff ECRN, Jana Vaňhová, Erik Geuss Ministertsvo průmyslu a obchodu a Miroslav Ouzký Evropský parlament

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 16.4.2009 / 16.4.2009 | Zveřejnit od-do: 16.4.2009-16.5.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém