Orientační nabídka


 

Hejtmanka jednala s Jiřím Schlangerem o zdravotnictví a sociální péči

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jana Vaňhová
Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová přijala 3. 2. 2009 delegaci odborových organizací, sdružených v Odborovém svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, kterou vedl národní předseda svazu Jiří Schlanger.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3. 2. 2009

 

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová přijala 3. 2. 2009 delegaci odborových organizací, sdružených v Odborovém svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, kterou vedl národní předseda svazu Jiří Schlanger.

 

Podle obou představitelů se jednalo o informační schůzku, na níž byla probrána témata budoucnosti Krajské zdravotní a.s., zavedení úhrad regulačních poplatků ve zdravotnických zařízeních zřizovaných krajem od 1. 2. 2009, napjatá situace v hospodaření organizací zajišťujících sociální péči nebo stav kolektivního vyjednávání v nemocnicích. Jiří Schlanger připomněl, že OSZSP je kvůli škrtům ve státních dotacích zařízením poskytujícím sociální péči od 16. 1. 2009 ve stávkové pohotovosti. „S ministerstvem práce a sociácních věcí jsme v kontaktu, v pondělí (pozn. 9. 2. 2009) nás čeká důležité jednání vrámci tripartity. O výsledcích budeme vedení kraje informovat,“ informoval hejtmanku předseda odborového svazu ve zdravotnictví.

 

Jana Vaňhová předsedu odborového svazu Schlangera informovala o probíhajícím auditu hospodaření v odštěpných nemocnicích KZ a.s. o změnách ve vední společnosti a poukázala na nedostatečnou oporu krajů v zákonech, které neumožňují transformaci nemocnic na neziskové organizace. „Přijetí tohoto zákona, který byl připraven, již před rokem v podstatě znemožnili poslanci řadou pozměňovacích návrhů. Budeme se snažit zákon v rozumné podobě prosadit, byli bychom rádi, kdyby to bylo co nejdříve,“ vysvětlovala. „Náš kraj, stejně jako celá země pociťuje následky celosvětové hospodářské krize. Přesto věřím, že se s mnohými z vás uvidím častěji a že spolu na příštích schůzkách probereme i pozitivnější témata,“ konstatovala hlavní představitelka kraje. 

 

 

Připravil František Janačík

oddělení tiskových informací

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 788, janacik.f@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

Jana Vaňhová s Jiřím Schlangerema
Hejtmanka Jana Vaňhová diskutuje s Jiřím Schlangerem a jeho zástupkyní Ivanou Brenkovou

 
Zodpovídá: František Janačík
Vytvořeno / změněno: 3.2.2009 / 3.2.2009 | Zveřejnit do: 3.3.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém