Orientační nabídka


 

Hejtmanka ocenila obnovování Hřenska po loňských povodních

Hřensko-6.10.2011
Ve čtvrtek 6. října navštívila hejtmanka Jana Vaňhová obec Hřensko. V doprovodu starosty Josefa Černého se seznámila s postupem prací při obnově obce po loňských povodních.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 7. října 2011

Bleskové povodně z počátku srpna 2010 patřily v Hřensku na Děčínsku k nejničivějším v celém kraji. Hejtmanka se průběžně seznamuje s postupem prací při likvidaci škod, které zde, na obecním, krajském, státním i soukromém majetku, přesáhly 200 milionů korun. Včera byla hejtmanka u stavby  nového mostu přes Kamenici, který umožní bezproblémové spojení s Meznou, Mezní Loukou a dalšími obcemi v oblasti Českého Švýcarska. Zatím je nad jmenovanou říčkou most provizorní, který postavili dva týdny (!) po povodních specialisté z Armády ČR. Nový most v těsném sousedství provizória bude betonový a na komunikaci ve správě kraje bude předán veřejnosti ještě letos na podzim. Ústecký kraj se podělí o celkovou investici  s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR přesnou polovinou. Celkem přijde nový most na 26,5 mil. Kč a další tři a půl milionu korun si vyžádá stavba navazujících komunikací.

   Hejtmanka Jana Vaňhová ocenila fakt, že do obce se vrátil život i turisté. V Hřensku byla už  před Velikonocemi  zpřístupněna Edmundova soutěska, upravuje se koryto Kamenice v obci a v rámci finančních možností obce, kraje i soukromníků se pokračuje v obnově území. Díky iniciativě Ústeckého kraje byl také už na jaře ve spolupráci s ministerstvy životního prostředí a vnitra sanován nestabilní skalní masiv nad hlavní silnicí u Labe směrem do Německa. Přispělo to ke zklidnění dopravní situace v Hřensku,  bezpečnému provozu a především k možnostem turismu v této části Českého Švýcarska.

Připravilo: OTI, snímky Zd. Rytíř

1
Hejtmanka Jana Vaňhová a starosta Josef Černý

2
Nový most přes Kamenici se právě staví...

3

4

5
Úprava a zpevňování břehů říčky Kamenice směrem ke zdejším soutěskám

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 7.10.2011 / 7.10.2011 | Schváleno / Zrušeno: 7.10.2011 / 6.11.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém