Orientační nabídka


 

Hejtmanka se setkala s dětmi z Vladimirské oblasti

001
Ústecký kraj navštívila delegace z ruské Vladimirské oblasti, kterou tvořily především děti. Pobyt v Ústeckém kraji pro ně zařídilo Sdružení evropské a globální spolupráce s pomocí Česko-ruské společnosti v Rumburku. Jelikož se Ústecký kraj chystá s Vladimirskou oblastí podepsat smlouvu o spolupráci, přijala hejtmanka Jana Vaňhová delegaci na krajském úřadě.
Tisková zpráva z 10. srpna 2011
 

 
 

Děti ve věku 13 až 17 let se během svého nabitého programu na severu Čech setkaly s nejvyšší představitelkou Ústeckého kraje a seznámily se i s chodem krajského krizového řízení, které koordinuje činnosti například při nečekaných povodních. Školáky doprovázeli představitelé okresu Kiržač, který udržuje spolupráci s městem Rumburk, jehož zástupci na krajském úřadě také nechyběli.

Nejvzácnějším hostem z Vladimirské oblasti byla Kuzicina Ljuba Ivanovna, která již od roku 1992 propaguje Ústecký kraj v Rusku a organizuje kromě výměnných pobytů pro děti a mládež celou řadu výstav zaměřených na náš region.

„Paní Kuzicina, velice vám děkuji za vaši iniciativu a za to, že nás ve Vladimirské oblasti propagujete. Na výsledcích je jasně vidět, jak hluboký vztah jste si vybudovala,“ řekla v úvodu setkání Jana Vaňhová, pro kterou si děti připravily i krátké recitační vystoupení.

Ústecký kraj s Vladimirskou oblastí jedná od roku 2009 na uzavření dohody o spolupráci. Celý organizační proces by měl být završen podpisem smlouvy v průběhu druhé poloviny letošního roku. Tento slavnostní akt se odehraje ve Vladimiru za účasti hejtmanky Ústeckého kraje paní Jany Vaňhové.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

01
Hejtmanka Jana Vaňhová přivítala na krajském úřadě delegaci z Vladimirské oblasti v čele s Kuzicinou Ljubou Ivanovnou (zcela vpravo),...

02
...které hejtmanka osobně poděkovala za propagaci Ústeckého kraje v Rusku.

01
Od hostů hejtmanka převzala dárek s ruskými tradičními výrobky.

01
Ústecký kraj si také připravil pro návštěvníky drobné dárky.

01
Krátké recitační vystoupení zpříjemnilo mezinárodní setkání.

01

07
Seznámení s krajským krizovým řízením

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 10.8.2011 / 10.8.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém