Orientační nabídka


 

Hejtmanka Jana Vaňhová zahájila setkávání s poslanci a senátory Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
setkání s poslanci
„Krajská vláda chce těsněji spolupracovat s poslanci a senátory našeho kraje, aby nám pomáhali prosazovat naše zájmy,“ komentovala Jana Vaňhová důvody setkávání vedení kraje s poslanci a senátory za Ústecký kraj.
 

 
 

Krajská vláda chce těsněji spolupracovat s poslanci a senátory našeho kraje, aby nám pomáhali prosazovat naše zájmy,“ komentovala Jana Vaňhová důvody setkávání vedení kraje s poslanci a senátory za Ústecký kraj. První proběhlo v úterý 23. března a zúčastnili se ho poslanci a senátoři z ČSSD. Tedy Vlastimil Aubrecht, Josef Čerňanský, Petr Červenka, Jaroslav Krákora, Marcela Mertinová, Jiří Paroubek a Jaroslav Sykáček. Hovořilo se o zdravotnictví, zejména o snaze kraje zachovat onkologickému pracovišti Nemocnice Chomutov statut Komplexního onkologického centra. Poslanec Jaroslav Krákora v této souvislosti uvedl, že ve věci zachování centra v poslanecké sněmovně interpeloval premiéra i ministryni zdravotnictví.

Pozornost byla věnována také dopadům ekonomické krize na státní rozpočet a tedy i na rozpočty jednotlivých krajů. Ústecký kraj proto s největší pravděpodobností čeká úprava rozpočtu. Zástupci parlamentu i krajské samosprávy se shodli na nutnosti řešení otázky využívání evropských strukturálních fondů pro zmírňování dopadů ekonomické krize. V souvislosti s krizí se projednávala také otázka stoupající nezaměstnanosti.

V dalších týdnech se hejtmanka a členové rady Ústeckého kraje sejdou s členy parlamentu za Ústecký kraj z ODS, KSČM a Strany zelených.

 

delegace poslanců v kanceláři hejtmanky
Sociálně demokratická delegace v kanceláři hejtmanky

na tiskové konferenci
Jiří Paroubek, Jana Vaňhová a Petr Benda na tiskovém briefingu po jednání

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 24.3.2009 / 24.3.2009 | Zveřejnit od-do: 23.3.2009-23.4.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém