Orientační nabídka


 

Hejtmanský den na Litoměřicku nejen o povodních

1
Hejtman Bubeníček se setkal se starosty Litoměřicka a Lovosicka na dalším ze série hejtmanských dní. Hlavním tématem byly samozřejmě doznívající povodně, jejich zhodnocení a pomoc postiženým obcím. V rámci diskuze ale došlo také na připomenutí nevyřešené problematiky regionálního operačního programu a opravy silnic.
Tisková zpráva ze dne 19. června 2013
 

 
 

 

„Ministerstvo financí poskytlo kraji ve velmi krátkém čase dostatek prostředků na stoprocentní pokrytí prvotních nákladů podle požadavků obcí, proto se dnes sejdou zastupitelé, aby rozdělení peněz schválili a obce je měly co nejdříve na svých účtech. Postupně se také schází dary na povodňovém kontu. Také ty kraj rozdělí obcím, aby je mohly poskytnout přímo svým občanům,“ řekl starostům hejtman Bubeníček.

Další diskuze směřovala k stále nevyřešené záležitosti ohledně Regionálního operačního programu Severozápad. Hejtman Bubeníček zopakoval postoj kraje, nastínil starostům možnou variantu řešení, která ovšem stála na dohodě hejtmanů s vládou. Při aktuální situaci není jasné, zda se tento záměr podaří uskutečnit.

Starostka Terezína Čechová požádala Ústecký kraj, aby se podílel na povinné spoluúčasti obce na opravách komunikací poškozených povodní. Tu ministerstvo dopravy předpokládá v 15% výši. Škoda na silnicích a mostech ve vlastnictví kraje je zatím odhadována na 70 milionů, ale sčítání ještě nebylo ukončeno.

Hejtmana doprovázel také tajemník krizového štábu, pracovník odboru kancelář hejtmana, Jiří Čermák, který předal informace ohledně čerpání lagun a postřiku proti komárům. Další hejtmanský den se stejným zaměřením proběhne v pátek 21. června v Roudnici nad Labem.

Kontakt:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 726

Mob.:+420 737 203 666

Mail:   hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
Hejtman Oldřich Bubeníček a tajemník krizového štábu Jiří Čermák v Litoměřicích

 

2
Hejtman Bubeníček v rozhovoru se starostkou Terezína Růženou Čechovou

3
Hejtman dostal od studentů litoměřické střední školy pedagogické, gastronomické, hotelnictví a služeb jako překvapení speciální "povodňový" dort

4

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 19.6.2013 / 19.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém