Orientační nabídka


 

Hejtmanský den v České Kamenici

hejtmanský den
Dopravní obslužnost, dostupnost zdravotní péče, nebo vzdělávání. Takové byly nejčastější dotazy starostů z děčínského okresu, kteří se ve středu 18. 3. sešli v Domě kultury v České Kamenici s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou v rámci dalšího z tzv. „hejtmanských dnů“. Kromě Jany Vaňhové se dne zúčastnil také člen Rady Ústeckého kraje Petr Jakubec.
 

 
 

Dopravní obslužnost, dostupnost zdravotní péče, nebo vzdělávání. Takové byly nejčastější dotazy starostů z děčínského okresu, kteří se ve středu 18. 3. sešli v Domě kultury v České Kamenici s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou v rámci dalšího z tzv. „hejtmanských dnů“. Kromě Jany Vaňhové se dne zúčastnil také člen Rady Ústeckého kraje Petr Jakubec.

 

    Možnosti diskutovat s představiteli kraje využilo asi 25 starostů obcí z Děčínska. Jana Vaňhová pro ně měla připravené základní informace o prioritách krajské vlády, mezi které patří v první řadě zdravotnictví nebo řešení, v souvislosti s hospodářskou recesí rychle stoupající, nezaměstnanosti. Hejtmanka starostům představila chystané investiční akce kraje na Děčínsku a také dotační programy, a to nejen ty krajské. „Obce mají v současné době jedinečnou příležitost získat nemalé prostředky z operačních programů. Často ale právě menší obce nemají dostatek kapacit na to, aby správně připravily projekty na získání těchto peněz. Proto jsem starostům nabídla, že se mohou v případě zájmu obracet na odbor strategie a přípravy projektů krajského úřadu s žádostí o pomoc,“ uvedla Jana Vaňhová.    

   

      „Seznámili jsme starosty také s chystaným stipendijním programem na podporu středoškolského vzdělávání technických směrů,“  přiblížil další z témat radní Petr Jakubec zodpovědný za oblast školství. „Pomocí tohoto stipendia chceme motivovat mladé lidi, aby se vyučili v oborech, kterých je v našem kraji nedostatek. Připravujeme také příspěvky na dopravu pro žáky středních škol, kteří musejí dojíždět. V neposlední řadě jsme starostům připomněli projekt Ústeckého kraje, který pomáhá žákům středních škol připravit se na vysokoškolské studium technických směrů,“ uzavřel Petr Jakubec. V diskusi o problémech starostů obcí děčínského okresu nejčastěji zaznívaly připomínky k dopravní obslužnosti zejména Šluknovského výběžku, potřebě dobudování komunikací vyšších tříd v regionu a také nedostatku vysokoškolsky vzdělaných odborníků.

 

   Po setkání se starosty čekala oba představitele kraje ještě prohlídka Ústavu sociální péče v České Kamenici, který je příspěvkovou organizací kraje. Jana Vaňhová a Petr Jakubec hovořili s ředitelkou ústavu Renátou Kučerovou a jejími kolegyněmi především o těžkostech, které oblasti sociální péče způsobilo snížení dotací od ministerstva práce a sociálních věcí. Po té si krajští politici prohlédli nedávno rekonstruované budovy ústavu a měli možnost se seznámit s životem klientů.

 

Svou návštěvu České Kamenice zakončili Jana Vaňhová s Petrem Jakubcem ve výjezdovém stanovišti Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, kde je přivítal její ředitel Ilja Deyl. Zdravotničtí záchranáři se pochlubili budovou stanoviště, která byla ještě před několika měsíci zchátralou hasičskou zbrojnicí. Nyní po rekonstrukci, která přišla na necelých 6 milionů korun, mají zdravotníci moderní, jejich potřebám plně vyhovující budovu.

 

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

Hejtmanský den

 Zleva: Jaroslava Kuszniruková, vedoucí odboru přípravy a realizace projektů KÚ; Petr Jakubec, člen rady Ústeckého kraje, hejtmanka Jana Vaňhová; Aleš Konopásek, vedoucí odboru kancelář hejtmana.

 

starostové

Starostové, kteří přišli diskutovat s krajskými politiky.

 

Miroslav Samler
Místostarosta Děčína Miroslav Samler se mimo jiné ptal na situaci ve středním školství.

 

setkání se starosty

ÚSP Česká Kamenice
Zleva: Jana Vaňhová, Renáta Kučerová ředitelka ÚSP Česká Kamenice 

 

ÚSP Česká Kamenice
V výtvarné dílně ÚSP Česká Kamenice

 

Jana Vaňhová a Ilja Deyl
Ředitel Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje MUDr. Ilja Deyl a hejtmanka Jana Vaňhová

 

budova ZZS ÚK
Budova výjezdového stanoviště ZZS ÚK

Snímky pořídil Zbyněk Šebesta

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 19.3.2009 / 19.3.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém