Orientační nabídka


 

Hejtmanský den v Litoměřicích

6
Čerpání z evropských fondů, rekonstrukce zařízení sociálních služeb nebo vzdělávání. Takové byly nejčastější dotazy starostů z litoměřického okresu, kteří se v úterý 20. 10. sešli v zasedací síni Městského úřadu v Litoměřicích s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou v rámci dalšího z tzv. „hejtmanských dnů“. Kromě Jany Vaňhové se dne zúčastnili také členové Rady Ústeckého kraje Jana Ryšánková a Petr Jakubec.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA,

Ústí nad Labem, 20. 10. 2009

 

Čerpání z evropských fondů, rekonstrukce zařízení sociálních služeb nebo vzdělávání. Takové byly nejčastější dotazy starostů z litoměřického okresu, kteří se v úterý 20. 10. sešli v zasedací síni Městského úřadu v Litoměřicích s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou v rámci dalšího z tzv. „hejtmanských dnů“. Kromě Jany Vaňhové se dne zúčastnili také členové Rady Ústeckého kraje Jana Ryšánková a Petr Jakubec, vedoucí odboru strategie, přípravy a realizace projektů Jaroslava Kuszniruková a předseda OHK Louny František Jochman.

 

    Možnosti diskutovat s představiteli kraje využilo asi 25 starostů obcí z Litoměřicka. Jana Vaňhová pro ně měla připravené základní informace o prioritách krajské vlády, mezi které patří v první řadě zdravotnictví, úpravy krajského rozpočtu nebo řešení rychle stoupající nezaměstnanosti. Hejtmanka starostům představila realizované a chystané investiční akce kraje na Litoměřicku a také dotační programy, a to nejen ty krajské. „Obce mají v současné době jedinečnou příležitost získat nemalé prostředky z operačních programů. Často ale právě menší obce nemají dostatek kapacit na to, aby správně připravily projekty na získání těchto peněz. Proto se setkání zúčastnil zástupce Okresní hospodářské komory a také odboru strategie a přípravy projektů krajského úřadu, na které se zástupci obcí mohou obracet s žádostí o pomoc,“ uvedla Jana Vaňhová.   

   

      „Seznámili jsme starosty také s fungujícím stipendijním programem na podporu středoškolského vzdělávání technických směrů,“  přiblížil další z témat radní Petr Jakubec zodpovědný za oblast školství. „Pomocí tohoto stipendia chceme motivovat mladé lidi, aby se vyučili v oborech, kterých je v našem kraji nedostatek. Další možností jsou také příspěvky na dopravu pro žáky středních škol, kteří musejí dojíždět,“ uzavřel Petr Jakubec. V diskusi o problémech starostů obcí litoměřického okresu nejčastěji zaznívaly připomínky k prevenci bleskových povodní péčí o místní toky, potřebě dobudování komunikací vyšších tříd v regionu a také bezpečnostní situaci.

 

Svou návštěvu Litoměřic zakončili Jana Vaňhová s radními ve výjezdovém stanovišti Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, kde je přivítal její ředitel Ilja Deyl. Zdravotničtí záchranáři se pochlubili budovou stanoviště. Dvoupodlažní budova ZZS Litoměřice má pět garážových stání, dispečink, sklady i potřebné zázemí lékařů a sester. Obzvlášť výhodné je její umístění v areálu místní nemocnice. Péče o občany celé spádové oblasti je tak kvalitní a rychlá.

 

Připravila Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 726, hanackova.m@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

1

Hejtmanka Jana Vaňhová, radní ÚK Jana Ryšánková a starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč

2

Starostové na hejtmanském dni

3
Hejtmanka Jana Vaňhoví s ředitelem Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Iljou Deylem

4
Výjezdová stanice Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 20.10.2009 / 20.10.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém