Orientační nabídka


 

Hejtmanský den v Mostě

1
Další ze série hejtmanských dnů se uskutečnil 21. září 2010 v Mostě.
 

 
 

Tisková zpráva z 21. září 2010

 

V malém salonku mosteckého hotelu Cascade se sešli starostové a starostky obcí z Mostecka a Litvínovska, aby využili možnosti setkat se a pohovořit s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou. Setkání bylo součástí dalšího z pravidelných hejtmanských dnů, které se konají téměř každý měsíc v jednom z okresů Ústeckého kraje. Také v Mostě proběhl letošní hejtmanský den podle nového konceptu. Starostové tak měli možnost již dopředu upozornit na oblasti, jež je trápí či zajímají. Hejtmanku na jednání doprovodili odborníci kompetentní k zmíněným oblastem, vedoucí odborů krajského úřadu, ale i ředitel mosteckého Úřadu práce Oldřich Malý.

V úvodu předala hejtmanka Vaňhová sadu pomůcek pro atletický výcvik dětí Evě Martinovské ze Střediska volného času Most. Ústecký kraj zajistil v rámci projektu Atletika pro děti, jehož je pilotním regionem, několik těchto sad v hodnotě 25 tisíc korun pro města, jež o to projevila zájem. Jedná se o podporu aktivního využití volného času dětí a mládeže. Dar od kraje ocenila také náměstkyně primátora Mostu Hana Jeníčková: „Jsem přesvědčená, že tento krásný a smysluplný dar míří právě v Mostě do rukou nejpovolanějších, neboť paní Martínková je atletka tělem i duší. Město vítá podobnou podporu práce s mládeží ze strany Ústeckého kraje.“

Samotný hejtmanský den probíhal ve třech blocích, tak jak vzešla témata z odpovědí v dotaznících. Pro tento den to byly doprava, nezaměstnanost a cestovní ruch. Hejtmanka ve své prezentaci na téma doprava připomněla důležitost dostavby klíčové infrastruktury, především dálnice D8. „Dálnice D8 dostala od ministerstva dopravy zelenou a není na seznamu staveb, u kterých dojde k přerušení prací kvůli úsporným opatřením ve fondu dopravní infrastruktury. Dokončení dálnice tak zpomalují svými žalobami už jen ekologičtí aktivisté. Ústecký kraj objednal v červenci u Zdravotního ústavu v Ústí nad Labem zhotovení studie, která zhodnotí kvalitu ovzduší na objízdných trasách rozestavěného úseku dálnice D8. Předběžné výsledky naznačují, že se pravděpodobně potvrdí obavy z nadměrného znečištění ovzduší. Po ministerstvu dopravy budu požadovat, aby přijalo konkrétní legislativní opatření, aby bylo možné podobným komplikacím zabránit,“ řekla hejtmanka Jana Vaňhová.

Další diskuse starostů směřovala především k problematice stavu silnic II. a III. tříd. Situace Ústeckého kraje je komplikovaná zejména po srpnových povodních, kdy se škody na krajských silnicích vyšplhaly na 600 milionů.

Mostecké setkání je posledním před říjnovými komunálními volbami. S nově zvolenými zástupci všech obcí v regionu se chce hejtmanka Jana Vaňhová sejít pravděpodobně v úvodu roku 2011.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
Ke starostům promluvila hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, za hostitelské město Most se zúčastnila náměstkyně primátora Hana Jeníčková

2
Soupravu atletických pomůcek pro děti převzala Eva Martínková ze Střediska volného času Most

3
Hejtmanského dne se zúčastnil ředitel úřadu práce Oldřich Malý

4
Starostové zcela zaplnili salonek hotelu Cascade

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 21.9.2010 / 21.9.2010 | Účinnost do: 30.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém