Orientační nabídka


 

Hejtmanův pohár za sportovní aktivity převzala škola ze Žalan

hp
V úterý 21. října převzali zástupci škol, které nejlépe uspěly v soutěži sportovních dovedností, kde si žáci prověřují tělovýchovnou všestrannost, Hejtmanův pohár. Ten předal školám hejtman Oldřich Bubeníček spolu s náměstkyní Janou Vaňhovou. Organizátorem celostátní soutěže je Asociace amatérských sportů ČR (AAS).
 

 
 

„Jsem rád, že mezi nejúspěšnějšími školami v soutěži sportovní všestrannosti jsou školy z menších měst a obcí. Znamená to, že se zde daří více stmelovat kolektivy na poli sportovních aktivit. Je to důležité, protože podle mých zkušeností takové vazby od dětských let přetrvávají až do dospělosti,“ řekl v úvodním slovu hejtman Oldřich Bubeníček. Připomněl rovněž, že sportování dětí a mládeže je vlastně prevencí před pasivním způsobem života mladých. Uvedl také, že je důležité, aby školáci rozvíjeli nejen své tělovýchovné aktivity, ale aby přemýšleli o svých budoucích profesích, kde nyní zaměstnavatelé spatřují preference v technických a přírodovědných oborech.

„Přeji mladým oceněným sportovcům, aby jim jejich elán vydržel. Také vás všechny zvu alespoň jako fanoušky na lednovou celostátní zimní olympiádu dětí a mládeže, kterou pořádá Ústecký kraj,“ doplnila náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová.

Spolu s představiteli kraje pak předal ceny vítězným školám i Jakub Molnár, výkonný ředitel pořadatelské Asociace amatérských sportů. Kromě hejtmanského poháru a šek pro vítěznou školu obdržely další dvě školy poukazy na nákup sportovního vybavení. Projekt podpořil Ústecký kraj.

Pořadí krajských vítězů:

  1. místo – ZŠ a MŠ Žalany

  2. místo – Gymnázium a SOŠ Klášterec nad Ohří

  3. místo – ZŠ Lidická, Bílina

Připravil: OMK

hp
Z předávání Hejtmanova poháru (zleva): náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová, hejtman Oldřich Bubeníček a Jakub Molnár, výkonný ředitel AAS

hp

hp

hp
Hejtmanský pohár přebírá ředitel vítězné školy ze Žalan Lukáš Šimon

 

hp
Z rukou Jany Vaňhové přebírá Lukáš Šimon šek a diplom

hp
Ředitelé a pedagogové vítězných škol

 

 

hp
Kolektiv Gymnázia a SOŠ Klášterec nad Ohří

 

hp
Kolektiv ZŠ Lidická z Bíliny

hp
Kolektiv vítězné ZŠ a MŠ Žalany

 

 

hp

 


 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 22.10.2015 / 22.10.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém