Orientační nabídka


 

Hospodářská a sociální rada o podpoře technického vzdělávání

f
V závěru minulého týdne proběhlo v Mostě jednání Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje (HSR ÚK) za předsednictví Richarda Falbra. Jednání se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Hlavním tématem byla podpora technických oborů ve školství.
 

 
 

„Jako bývalý předseda Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Ústeckého kraje jsem se s problematikou podpory technických oborů na školách často setkával,“ uvedl Oldřich Bubeníček a dodal: „Ústecký kraj má zájem na zvyšování úrovně škol a na kvalitní přípravě absolventů, kteří najdou uplatnění na trhu práce.“

Předseda HSR ÚK Richard Falbr informoval o společném prohlášení zástupců firem z oblasti Litoměřicka a klíčových technických středních škol Ústeckého kraje k podpoře technických oborů prostřednictvím stipendií či propagace klíčových oborů formou společných propagačních materiálů.

V diskusi se k problematice vzdělávání v technických oborech vyjádřili i představitelé krajské hospodářské komory. Diskuse probíhala i na téma potřeby změny financování škol.

Připravil: OTI

m
Z jednání HSR ÚK

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 13.2.2013 / 13.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém