Orientační nabídka


 

Hrady a zámky v Ústeckém kraji se připravují na novou sezónu

001
Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček přijal ve své kanceláři ředitele Územní památkové správy Praha Dušana Michelfeita. Jednání se zúčastnili také radní pro oblast kultury a památkové péče Jitka Sachetová a vedoucí odboru kultury a památkové péče krajského úřadu Radek Spála. Hlavním tématem jednání bylo seznámení se s činností správy a případná spolupráce.
Tisková zpráva ze dne 19. března 2014
 

 
 

Ředitel Dušan Michelfeit představil hejtmanovi náplň své práce a akce plánované na první pololetí roku 2014, mezi které patří například Mezinárodní den památek (duben), Muzejní noc (květen), Noc kostelů (květen – červen) či Noc zámeckých zahrad.

Aktuálně se pracuje na výstavbě návštěvnického centra na Zámku Ploskovice, renovují se dvě křídla Zámku Duchcov a dělníci se brzy pustí i do střechy na Zámku Libochovice. Již v letošním roce si budou moci lidé vychutnat procházku po opraveném zámeckém parku ve Velkém Březně.

Také letos bude správa pokračovat v oblíbeném projektu 5 + 1 vstup zdarma, který spočívá v tom, že pokud turisté navštíví pět památek ve správě Národního památkového ústavu, tak mají vstupné na šestou zdarma. Na výběr je po celé České republice více než sto objektů.

Územní památková správa sídlí v Praze a pečuje o historické objekty nejen v Ústeckém kraji, ale také ve Středočeském, Karlovarském a přímo v Praze. V našem regionu se jedná o celkem dvanáct hradů, zámků a dalších významných míst: Zámky Ploskovice, Libochovice, Velké Březno, Benešov nad Ploučnicí, Duchcov, Jezeří, Krásný Dvůr a Stekník, Hrad Hazmburk, Soubor lidové architektury Zubrnice, Rotundu Říp a Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě.

Nejnavštěvovanějším zámkem bývá vždy ploskovický, který ročně průměrně vyhledá až třicet tisíc lidí. V loňském roce ale do sezóny výrazně zasáhly červnové povodně, a proto turisté zamířili spíše na Hazmburk, Jezeří a do Libochovic.

Přehled památek najdete zde 

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení mediální komunikace

Kancelář hejtmana

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

 

01
Dušan Michelfeit přinesl hejtmanovi knihu o hradech a zámcích České republiky.

01
Jednání se zúčastnili radní Jitka Sachetová a vedoucí odboru Radek Spála (zcela vlevo).

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 19.3.2014 / 19.3.2014 | Účinnost do: 19.4.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém