Orientační nabídka


 

Hudbou a tancem oslavil Diagnostický ústav v Čížkovicích padesátiny

a
V pátek 9. září zhlédlo v průběhu dne na pět stovek diváků téměř dvanáctihodinový programový maratón připravený k oslavě 50. výročí vzniku Diagnostického ústavu sociální péče Čížkovice.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 13. září 2011

Program oslav byl rozdělen na dvě poloviny. V první, dopolední části, se od 9.30 hodin konaly samotné oslavy 50. výročí. Po úvodní řeči vedoucí ústavu Ingrid Petříčkové se ujal slova Karel Reissmüller, dlouholetý vedoucí ústavu a nynější ředitel Centra sociální pomoci Litoměřice, p. o. Ústeckého kraje, pod který DÚSP Čížkovice nyní spadá. Krásný dort k jubileu s výraznou padesátkou poslala do Čížkovic radní Ústeckého kraje pro oblast sociálních služeb Jana Ryšánková, dort předala Hana Týlová z odboru sociálních věcí a zdravotnictví krajského úřadu za přispění předsedy Sociálního výboru krajského zastupitelstva Petra Husáka.

Po ocenění nejdéle sloužících pracovníků a po zdravici hostů byl zahájen program oslav. Jako první vystoupila newfolková skupina Bedňáci složená z uživatelů DÚSP Čížkovice, následovala skupina Viola z DSS Slatiňany, která byla hostem Bedňáků. Žáci speciální třídy ZŠ Čížkovice se představili divadelní fraškou nazvanou Čerti a všem opět zazpíval pěvecký kroužek složený z místních uživatelů pod vedením pracovnice PSS. Country písničky se všem líbily. Jako další všem zatančila taneční skupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice, která se specializuje na Line dance. Celý dopolední program zahájily i zakončily mažoretky z TJ Sokol Libochovice.

Od 13 hodin začal hlavní program – 2.ročník Country Show, který se již po tři roky snaží představit uživatelům i veřejnosti vše dobré z oblasti country v regionu i mimo něj. Program byl opravdu pestrý a každý měl možnost si vybrat co má nejraději. Celou Country Show prováděl klaun Kristyán a své umění předvedla jako vždy velmi dobrá hudební skupina Křešičanka-Pustajka z DNZ Křešice a stále výborná skupina Terezky z DZR Terezín. Následovala dětská taneční skupina Bílý zajíc Libochovice a místní taneční skupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice.

Hlavním hostem letošního ročníku byl herec Pavel Trávníček, který přijel na koni, zavzpomínal s diváky na natáčení Popelky a nakonec všem zazpíval. Dalším zlatým hřebem byla taneční skupina Crock14, která uchvátila diváky cloggingem a klasickými country tanci. Členové folkgrassové skupiny Lást Kafe předvedli nejen svoji úžasně čistou a poslechově velmi přitažlivou muziku, ale i vstřícnost a trpělivost při programových úpravách.

Následovalo „uklidnění“ při vystoupení skvělé SHŠ Lepus Libochovice a hudební lahůdka v podobě dámské kapely Od plotny skok Litoměřice. Své bojové umění představil i Aikido klub Isshinkan Litoměřice. Dále pak skvěle zahrála skupina Petra Band z Lovosic. Poslední částí programu byl country bál, kterého se jako vždy jedinečně ujala skupina Karavana z Lovosic a zatančila skvělá skupina Medovina z Chomutova. Tento ročník zakončila SHŠ Lepus přenádhernou Ohnivou show, která mezi diváky vzbudila obrovský ohlas.

Jiří Růzha, foto autor

 

1

2
Ingrid Petříčková a Karel Reissmüller

3

4

5

6

7

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 13.9.2011 / 13.9.2011 | Schváleno / Zrušeno: 13.9.2011 / 12.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém