Orientační nabídka


 

Hudební setkání zve na Beňačkovou či herečku Kolářovou

Hudební setkání
Letos je tomu deset let, kdy v Ústí nad Labem spatřil světlo světa festival Hudební setkání. První rok se konaly koncerty pouze v Ústí. Postupem času se však festival rozrostl do dalších měst a obcí Ústeckého kraje. „Za tuto dekádu jsme uspořádali stovku festivalových koncertů se stejným počtem účinkujících. K tomu se uskutečnily další stovky doprovodných akcí. Smyslem Hudebních setkání je vytvářet programy na míru s nejlepšími interprety a vozit je lidem z našeho regionu,“ uvedl Michal Mašek, organizátor akcí.
Tisková zpráva ze dne 9. srpna 2021
 

Odkazy


 
 

Letošní ročník je v plném proudu a věnován je W. A. Mozartovi, od jehož úmrtí uplynulo 230 let. „Nejprve jsme se setkali v kostele v Horním Jiřetíně s Václavem Hudečkem, pak na nádvoří zámku Velké Březno s Ivanem Klánským, připravujeme koncert Gabriely Beňačkové na Jezeří a 25. srpna bude velký koncert v Severočeském divadle. Do Ústí ještě zavítá Miroslav Sekera, který hrál v roce 1984 ve Formanově filmu Amadeus malého Mozarta,“ přiblížil následující program Mašek.

Festival zve také na koncerty známé herce, kteří tematicky doplňují hudební programy. Letos tomu tak bude 8. září ve Velkém Březně, kam zavítá Daniela Kolářová s četbou Malého prince. Ze známých osobností na festivalu vystoupili opakovaně například Josef Somr, Jana Štěpánková, Jan Hartl, Hana Maciuchová, Petr Kostka a další.

Od loňského roku začal festival pořizovat záznam koncertů na významných památkách Ústeckého společně s online prohlídkami. Průvodcem Koncertních videopozvánek je letos Ladislav Županič. „Prozradím, že zmapováno bude také ústecké divadlo, zámek v Jirkově nebo Teplicích,“ doplnil Michal Mašek.

Hudební setkání se konají každoročně pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje. Veškeré informace najdou zájemci o tento kulturní zážitek na stránkách www.hudebni-setkani.cz.

01
V poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Horním Jiřetíně vystoupil na konci července houslista Václav Hudeček (vlevo)

02
Sopranistka Gabriela Beňačková vystoupí v neděli 15. srpna od 17 hodin na zámku Jezeří společně s tenoristou Jakubem Pustinou
 

 





 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 9.8.2021 / 9.8.2021 | Zveřejnit od: 9.8.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém