Orientační nabídka


 

Hygiena či KHS UL – úz. pr. LTM (Deník Litoměřicka, 20.1.2003)

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Hygiena či KHS UL – úz. pr. LTM?

(vyšlo v Deníku Litoměřicka 20.1.2003, autor: Robert Malecký)

   Až do 31. prosince loňského roku jsme pro rozbory vody ve studni chodili prostě na „hygienu“ . Lidé pregnantnější ve vyjadřování pak navštěvovali Okresní hygienickou stanici v Litoměřicích – a měli to jen o málo složitější. To vše je ale zcela malicherné ve srovnání se stavem, který plánuje od Nového roku. Za týmiž úředníky a laboranty dnes musíme vážit kroky buď na Krajskou hygienickou stanici se sídlem v Ústí nad Labem – územní pracoviště, to podle toho, v jaké věci přicházíme. Bývalé „hygiena“ se totiž se zánikem okresních úřadů přejmenovala , a zároveň rozdvojila. Nebýt nových názvů, člověk by změnu nepoznal : KHS UL – ÚP Litoměřice i její sestra ZÚ UL – ÚP Litoměřice sídlí v budově bývalé hygienické stanice a poskytují stejné služby.

   Je v tom cítit zápach ješitnosti pánů z ústeckého hejtmanství, když vše, co podědili od bývalých okresních úřadů, nutkavě nazývají krajskými jmény. Zdá se mi to jen, že města taková nejsou? Třeba litoměřická knihovna, dříve okresní, je dnes prostě Knihovnou K.H. Máchy. A mohla být městskou, vždyť jí město spravuje a zčásti platí.

   Ačkoliv mohou nové názvy některých institucí působit snad až komicky, nic to nemění na skutečnosti, že reforma veřejné správy je proces potřebný a prospěšný. Její potřeba se váže k našemu vstupu do EU, prospěch z ní máme již nyní, kdy ve většině záležitostí již nemusíme dojíždět „na okres“, ale do bližšího pověřeného města. A „hygienu“ nám reforma nevzdálila: sídlí ve stejné budově, která se teď tváří nějak světácky – krajsky.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 22.5.2003 / 22.5.2003 | Zveřejnit od-do: 24.1.2003-24.4.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém