Orientační nabídka


 

I. Rekonstruovaný provoz pro výrobu asfaltových směsí

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Tv Lyra
 

 
 

Ad Zpravodaj - červen:

 

1)       Jaroslav Foldyna (ČSSD) – silnice:

Inspirační témata:

I. Rekonstruovaný provoz pro výrobu asfaltových směsí pro silniční stavitelství slavnostně otevřeli 29. května náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna a generální ředitel společnosti SKANSKA DS, a.s. Ing. Josef Hájek v Huntířově na Děčínsku.

            „Už se těším, až vstoupíme do Evropské unie a budeme čerpat peníze ze strukturálních fondů na opravy silnic II. a III. tříd,“ uvedl Jaroslav Foldyna před slavnostním přestřižením pásky, jímž byla obalovna v Huntířově předána k dennímu provozu. „Tento podnik leží na strategickém místě našeho kraje a výrazně přispěje k zlepšení kvality našich silnic. Ústecký kraj už investoval do jejich oprav stovky miliony korun a stejně tomu bude i v příštích letech. Otevření obalovny přichází v pravý čas,“ doplnil.

            V roce 2004 je na přibližně čtyřicet oprav plánovaných na krajských silnicích II. a III. tříd vyčleněno téměř 86,8 milionů korun - 30 milionů z rozpočtu Ústeckého kraje a  56,8 milionů z běžných výdajů Správy a údržby silnic Ústeckého kraje (SÚS) přidělených Státním fondem dopravní infrastruktury. „Zkušenosti z minulých let ukazují, že oprav bude provedeno více, než na kolik ukazují částky uvolňované počátkem roku. V roce 2003 byly na krajských silnicích a mostech provedeny opravy za 118 milionů korun i přesto, že původně uvolněné částky byly srovnatelné s těmi letošními,“ vysvětlil po slavnostním zprovoznění obalovny asfaltových směsí v Huntířově náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna.  

 

II. Integrovaný dopravní systém – společnost Ústeckého kraje IDS, a.s., zapsána do obchodního rejstříku,

Společné zasedání představenstva a dozorčí rady společnosti Integrovaného dopravního systému Ústeckého kraje

Ústí nad Labem,

Krajský úřad

Čtvrtek

20.5.2004

 

 9:30 hodin

 

 

III. Čtvrtletní informace o rozpracovanosti stavby II/613 Ústí nad Labem – Žižkova II.C: RÚK vzala na vědomí předloženou zprávu č.3 o rozpracovanosti stavby II/613 Ústí nad Labem – Žižkova II. C  k 31.3.  2003. Rada dále uložila Jaroslavu Foldynovi, 1. náměstku hejtmana projednat se Státním fondem dopravní infrastruktury finanční zajištění stavby II/613 Ústí nad Labem – Žižkova II. C  pro její dokončení v roce 2004. Vzhledem k předpokládanému termínu dokončení stavby v roce 2004 vyplývá, že pro rok 2004 je nutno zajistit finanční krytí ve výši 169 694 tis. Kč. Dále je nutno uvažovat s navýšením ceny stavby v důsledku předpokládané změny sazby DPH od 1.5. 2004 ve výši 15 000 tis. Kč, což je celkem 184 694 tis. Kč.  Nutné navýšení finančního objemu bude projednávat J. Foldyna se SFDI.

 

 

2)       Hana Lukáčová (ODS) – závěrečný účet kraje

I. Závěrečný účet Ústeckého kraje za rok 2003: V roce 2003 hospodařil kraj s výrazným přebytkem Hospodaření Ústeckého kraje skončilo v roce 2003 přebytkem ve výši bezmála 350 milionů korun. Kraj při plánování rozpočtu na letošní rok s kladným výsledkem hospodaření počítal a využití 140 milionů korun z loňského přebytku je proto již zahrnuto v letošním rozpočtu v oblasti investic. Stejným usnesením již Zastupitelstvo Ústeckého kraje garantovalo použití částky 55 milionů korun na dofinancování investičních akcí z důvodu avizovaného navýšení sazby DPH u stavebních prací od 1. května 2004.

      Kraj tedy rozdělil z loňského přebytku přibližně 155 milionů korun. Největší část z těchto peněz, 100 milionů korun, by měla jít na financování revitalizačních projektů ve zdravotnictví. Původně chtěl kraj k tomuto účelu použít úvěr, ale díky příznivému hospodářskému výsledku bude moci ozdravení nemocnic financovat z vlastních zdrojů. Deset milionů korun kraj nasměruje do Fondu regionálního rozvoje a následně je použije na kofinancování projektů hrazených částečně z Evropské unie. Přibližně 25 milionů z přebytku hospodaření za rok 2003 pak bude použito v oblasti investic, konkrétně na pořízení informační techniky pro krajské příspěvkové organizace a na zpracování projektové dokumentace k silnicím II. a III. třídy. Zbytek peněz kraj přesune do rezervy určené na havárie, mimořádné události a nepředvídatelné výdaje.

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.5.2004 / 18.5.2004 | Zveřejnit do: 18.6.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém