Orientační nabídka


 

I s hendikepem je Míra Schneider plný zájmů a elánu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Miroslav Schneider
S Miroslavem Schneiderem, klientem Domova pro osoby se zdravotním postižením v Chomutově, se hejtman setkal poprvé letos v lednu při své návštěvě příspěvkové organizace města v oblasti sociálních služeb. Domluvili se a nyní přijel Mirek na hejtmanství. Prohlédl si krajský úřad a pobesedoval s Oldřichem Bubeníčkem přímo v jeho kanceláři.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 16. července 2014

Mirka, jenž  je odkázaný na invalidní lůžko, doprovázela  pracovnice sociálních služeb DOZP v Písečné ulici Jitka Žbánková, místostarosta Chomutova Martin Klouda , spolumajitelé KZ systému, Mirkova sponzora,  nebo zástupci společnosti Usteckatv.cz, jež byla včera organizátorem setkání. Spolu s Mirkem přijela za panem hejtmanem i další klientka, 22letá Pavla Němcová.

Míra se živě zajímal o dění v Ústeckém kraji, o práci jeho politiků a speciálně pana hejtmana. Měl řadu slušných a  nezáludných otázek. S většinou z odpovědí byl spokojen. Zajímalo ho vytváření nových pracovních míst, školství a také kultura. Jak by také ne, vždyť Mirek Schneider  vedle sledování politických diskuzí rád maluje. Malování se věnuje od útlého věku, v současné době opravdu intenzivně.  

„Vždy si stanoví téma, předlohu a začne malovat,“ řekla nám paní Žbánková.  „Největší odměnou je pro našeho malíře pořádání výstav. Ta první  byla zaměřena na stavby a domy (magistrát města Chomutova, základní škola, městské lázně, nemocnice, obchodní dům ...). Obrázky byly vystaveny na magistrátu města Chomutova a těšily se velkému zájmu veřejnosti. Další byla o  zvířátkách v lesoparku a chystá se dokonce na obrázky našich politiků...“

„Míra je šikovný kluk;  chlap, co se nebojí života a prožívá ho naplno. Má ohromný přehled o dění ve společnosti i v našem kraji. Moc mu přeji úspěchy a možná, že budu i objektem jednoho z jeho obrázků,“  řekl nám Oldřich Bubeníček. 

Šestadvacetiletému Mírovi přineslo setkání na hejtmanství  velikou radost, byl spokojený a odjížděl šťastný, jak řekl.

           Kontakt:

Mgr. Zbyněk Šebesta, oddělení mediální komunikace

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 742

Mob.:+420  603 192 629

             Mail:   sebesta.z@kr-ustecky.cz

1

2

3

4

5

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 16.7.2014 / 16.7.2014 | Zveřejnit od-do: 16.7.2014-15.8.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém