Orientační nabídka


 

Informace o postupu řízení v případě GRG Investment a.s.

1
Informace o průběhu správního řízení, které zahájil Krajský úřad Ústeckého kraje dne 28. 6. 2010 v návaznosti na červnový požár skladu odpadních pneumatik v Tušimicích s provozovatelem zařízení na zpracování pneumatik, v jehož prostoru k požáru došlo, a o aktuálním řešení dohašení požářiště.
 

 
 

Tisková zpráva z 2. února 2011

 

V návaznosti na červnový požár (17.6.2010) skladu odpadních pneumatik v Tušimicích zahájil Krajský úřad Ústeckého kraje dne 28. 6. 2010 správní řízení s provozovatelem zařízení na zpracování pneumatik, v jehož prostoru k požáru došlo. Předmětem řízení je změna nebo odejmutí souhlasu k provozování tohoto zařízení.

 

Společnost GRG Investment a.s. namítla ve svém písemném vyjádření ze dne 15. 7. 2010 podjatost celého Krajského úřadu Ústeckého kraje a všech jeho zaměstnanců bez výjimky. V souladu se správním řádem postoupil krajský úřad námitku podjatosti Ministerstvu životního prostředí k rozhodnutí, neboť tato námitka směřuje rovněž proti řediteli krajského úřadu, který již nemá přímého nadřízeného, příslušného ve smyslu správního řádu o námitce podjatosti rozhodnout. Do doby  rozhodnutí o podjatosti nemůže krajský úřad v řízení o změně či zrušení povolení provozu rozhodnout.

 

Protože v místě skladu opakovaně začíná hořet, hasičský záchranný sbor od začátku roku 2011 již několikrát zasahoval a společnost GRG situaci neřeší a s úřady nekomunikuje, zabývají se konečnou likvidací požáru a požářiště orgány ochrany životního prostředí, místně příslušné úřady a složky IZS. Na posledním jednání došlo k úmluvě, že zásahem složek IZS v nejbližší době dojde k úplnému uhašení požáru. Zásah bude uhrazen z Fondu pro mimořádné události Ústeckého kraje a náklady na něj bude následně kraj vymáhat po společnosti GRG. Ta také nese zodpovědnost za úplnou likvidaci bývalého skladu.

 

Krajský úřad hodnotí postup společnosti GRG jako oddalovací taktiku v započatém správním řízení místo toho, aby se zodpovědně postavil k následkům opakovaných požárů v areálu firmy.

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 2.2.2011 / 2.2.2011 | Účinnost do: 28.2.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém