Orientační nabídka


 

Informace o vývoji situace po požáru v Tušimicích

11
Dnes ráno byly naměřeny nadlimitní koncentrace škodlivin v ovzduší, a proto bylo rozhodnuto o evakuaci obyvatel okolních obytných domů. Na 16. hodinu byla starostou města Kadaň dnes svolána porada, na které by se mělo rozhodnout, zda bude evakuace pokračovat, či zda se obyvatelé již mohou vrátit do svých bytů.
 

 
 

Tisková zpráva z 18. 6. 2010

 

Dvacet tři hasičských jednotek vyjelo včera 17. 6. 2010 k požáru pneumatik na skládce firmy na recyklaci pneumatik v průmyslové zóně v Kadani – Tušimicích. Podle hasičů dostal informaci o požáru odbor životního prostředí, starosta města Kadaň a další okolní obce. Jednotky zasahovaly vodními proudy, požár byl zahrnován zeminou. Požár byl lokalizován včera v 17.13 hodin.

 

Vzhledem k výrazné změně povětrnostní situace (v Kadani od dnešního rána silně prší) došlo  ke zhoršení rozptylových podmínek a oblaka dýmu se nyní drží nad prostorem skladu a dochází k jejich špatnému rozptylu. Na místě provádí měření škodlivin v ovzduší pracovníci hasičského sboru a krajské hygienické stanice. HZS byly naměřeny nadlimitní koncentrace prachu a formaldehydu v ovzduší, proto bylo rozhodnuto o evakuaci nejen obyvatel okolních obytných domů (byli evakuováni ráno po sedmé hodině z preventivních důvodů v počtu cca 100 lidí), ale i pracovníků okolních provozů (během dopoledne byli vyzváni k opuštění pracovišť). Požár je sice lokalizován, ale vzhledem k veliké zasažené ploše (cca 200 x 200m) je obtížné ho zcela zlikvidovat.

Dnes na 16. hodinu byla starostou města Kadaň svolána porada, na které by se mělo rozhodnout, zda bude evakuace pokračovat, či zda se obyvatelé již mohou vrátit do svých bytů.

Přestože hasiči a místní orgány situaci zvládají, jsou příslušné odbory krajského úřadu připraveny v případě potřeby pomoci.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 18.6.2010 / 18.6.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém