Orientační nabídka


 

Informace o vývoji situace ve zdravotnictví Ústeckého kraje

a
Rada Ústeckého kraje je průběžně o situaci informována * V úterý 15. 2. seznámí Krajská zdravotní veřejnost s konkrétním postupem * Jednat bude Bezpečnostní rada Ústeckého kraje * V případě nutnosti se uvažuje o svolání mimořádného zasedání krajského zastupitelstva
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 11. února 2011

Rada Ústeckého kraje je průběžně informována o vývoji situace ve zdravotnictví v Ústeckém kraji a zejména v Krajské zdravotní, a.s., jež sdružuje pět největších nemocnic, a to v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostu a Chomutově. Vedení Ústeckého kraje vnímá situaci v souvislosti s kampaní téměř čtyř tisíc českých lékařů „Děkujeme, odcházíme“ jako velmi vážnou. Věří však, že se ji podaří v Ústeckém kraji i v celé naší zemi v nejbližší době vyřešit. Vedení kraje postupuje v souladu se stanoviskem  a výzvou Asociace krajů ČR, která byla vydána v souvislosti s jednáním Bezpečnostní rady státu dne 8. 2. 2011.

O vývoji situace v krajském zdravotnictví a o postupech k zajištění zdravotní péče bude jednat i Bezpečnostní rada Ústeckého kraje, kterou svolala její předsedkyně, hejtmanka Jana Vaňhová, na pondělí 21. února. V případě, že by se stávající situace dále vyhrotila, uvažuje vedení kraje o svolání mimořádného zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje.

Řešení situace v nemocnicích Krajské zdravotní je stále plně v kompetenci jejího statutárního orgánu a výkonného vedení akciové společnosti. Vedení Krajské zdravotní, a. s., bude v úterý 15. února informovat veřejnost o přijetí konkrétních opatření v rámci krizového scénáře.

  

Připravilo odd. tiskových informací

Odboru kancelář hejtmanky Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 11.2.2011 / 11.2.2011 | Schváleno / Zrušeno: 11.2.2011 / 10.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém