Orientační nabídka


 

INFORMACE Z JEDNÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY

logo ÚK
Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad zasedal 6. února 2013 v Ústí nad Labem. Jednání výboru řídil předseda Regionální rady Petr Navrátil. V úvodu jednání se výbor zabýval obsazením pozice ředitele Úřadu Regionální rady. „Do této funkce jmenoval Bc. Janu Havlicovou, která byla dosud pověřena řízením úřadu,“ uvedl předseda Regionální rady Petr Navrátil.
 

 
 

Předseda Výboru Regionální rady Petr Navrátil podrobně informoval členy výboru o aktuální situaci Regionálního operačního programu Severozápad i o jednáních, které probíhají v souvislosti s obnovením činnosti programu. Korekce, kterou vyměřila Evropská komise v rámci Regionálního operačního programu Severozápad (ROP SZ) za pochybení nalezená v podpořených projektech bude zřejmě ve výši 2,5 miliardy korun. „Po řadě urgencí ze strany obou krajů sdělili zatím neoficiální stanovisko EK představitelům obou regionů zástupci Ministerstva financí ČR a Ministerstva pro místní rozvoj ČR v úterý 5. února 2013 na společném jednání v Praze. Informaci o výši korekce jsme chtěli mít co nejdříve, abychom s ní seznámili zastupitelstva obou regionů i všechny, jejichž projektů se sankce týkají. Náměstci ministrů nás včera informovali, že MMR ČR pouze neoficiálně obdrželo dopis od Evropské komise, kterým je potvrzena výše korekce na úrovni 10 procent za chybovost v systému hodnocení a 12,41 procent za chybovost v samotných projektech,“ uvedl předseda Výboru Regionální rady ROP Severozápad Petr Navrátil. Zároveň uvedl, že podle informací z včerejšího jednání se ministerstva nechtějí na uhrazení korekce podílet. „V případě, že by kraje přijaly odpovědnost a platily, zvládly by to jen při rozložení uhrazení korekce do roku 2019. O tom, zda kraje budou korekci hradit, musí rozhodnout krajská zastupitelstva,“ dodal.

 

Prostředky, uhrazené v rámci případné korekce by měly zůstat v Regionálním operačním programu Severozápad a byly by znovu rozdělovány mezi zájemce o podporu z Ústeckého a Karlovarského kraje. „Ponechání prostředků v ROPu je pochopitelně podmíněno tím, že tyto prostředky dokážeme využít,“ připomněl Petr Navrátil. V souvislosti s tím Úřad Regionální rady zjišťuje, jestli potenciální žadatelé mají o dotace z ROP zájem a do jaké míry mají připravené projekty. Výsledky z tohoto šetření budou k dispozici do poloviny února.

 

Výbor Regionální rady se zabýval také sídlem Úřadu Regionální rady v Ústí nad Labem. Ve stávající budově úřad vypověděl nájemní smlouvu a výpovědní lhůta končí v červnu. „V současné době máme několik nabídek a jednáme s majiteli. Provádíme srovnání cen a podmínek. Již dnes víme, že se můžeme dostat na méně než 50 procent současných nákladů,“ řekl Petr Navrátil. Výbor Regionální rady v této souvislosti pověřil ředitelku úřadu a předsedu Regionální rady pokračovat v jednání a předložit návrh řešení.

 

 

 

 

Vojtěch Krump
tiskový mluvčí

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad
Masarykova 3488/1 400 01  Ústí nad Labem
tel.: 475 240 614, 736 650 717
email: vojtech.krump@nuts2severozapad.cz

www.nuts2severozapad.cz

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 6.2.2013 / 6.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém