Orientační nabídka


 

J. Šulc: Vláda se ke svým slibům musí postavit čelem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
J. Šulc: Vláda se ke svým slibům musí postavit čelem
Vyjádření hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce k uvolnění dalších financí na povodně vládou ČR: "Trvám však na tom, že jsme ochotni využít vlastní zdroje, aby se maximálně urychlil tok peněz k lidem. To ale jenom za podmínky, že MMR sdělí, jakou částku přes kraj lidem pošle. Pokud nepůjde o celý dluh (k dnešnímu dni 173 miliónů korun, začátkem srpna pošle KÚ ÚK na MMR podklady na dalších více než 5 miliónů korun), budu trvat na osobní schůzce s premiérem Vladimírem Špidlou."
 

 
 

Vyjádření hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce k uvolnění dalších financí na povodně vládou ČR

Tisková zpráva ze dne 31.7.2003

            V dnešním denním tisku se objevily informace, že vláda dá na povodně dalších 720 miliónů korun. Do své rozpočtové kapitoly je získá MMR, které požádalo původně o 1,4 miliardy korun a před časem na jednání v Ústí nad Labem jeho zástupci slíbili, že z této částky zaplatí dluhy, které má vůči občanům postiženým následky povodní. 

            Bohužel mne do tohoto okamžiku nikdo neinformoval o tom, že vůbec dostaneme nějaké peníze pro lidi, kteří se ani po roce nevyrovnali s následky povodní,  a kolik. Je tedy předčasné spekulovat o postupech kraje. Trvám však na tom, že jsme ochotni využít vlastní zdroje, aby se maximálně urychlil tok peněz k lidem. To ale jenom za podmínky, že MMR sdělí, jakou částku přes kraj lidem pošle. Pokud nepůjde o celý dluh (k dnešnímu dni 173 miliónů korun, začátkem srpna pošle KÚ ÚK na MMR podklady na dalších více než 5 miliónů korun), budu trvat na osobní schůzce s premiérem Vladimírem Špidlou. Zdůrazňuji, že kraj je v celé této věci jenom „pošťák“, který rozesílá přesně definované finanční částky a že jde o dluh státu vůči jeho občanům. Kraj nebude platit dluhy státu, nemá na to. Kraj když svým občanům slíbil pomoc, tak také našel finanční zdroje a z nich dosud vyplatil více než 200 miliónů korun jednotlivcům i obcím. A stále hledá další formy pomoci. Totéž očekávám od vlády – ke svým slibům se musí postavit čelem.

            Pokud jde o schůzku, kterou jsem před několika dny navrhl premiéru V. Špidlovi, abych mu připomněl sliby, které občanům v tomto kraji loni po povodních dal, a osvětlil problémy plynoucí z jejich nesplnění, dosud mi premiér neodpověděl. Pouze ředitelka jeho kanceláře informovala moji kancelář, že si pan premiér vyžádal od MMR podklady pro jednání a pro případné návrhy.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.8.2003 / 7.8.2003 | Zveřejnit od-do: 1.8.2003-1.9.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém